1. Начало
 2. Вино
 3. Вайсер Бургундер (Пино Блан) трокен (сухо)

Вайсер Бургундер (Пино Блан) трокен (сухо) 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0420

Елегантен Вайзер Бургундер (Пино Блан) с балансирана свежест. Типично за стила на Weingut Rebholz, това вино е с огромен потенциал за отлежаване.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Дюля Дюля
 • Кайсия Кайсия
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Вайнгут Ребхолц

Вайнгут Ребхолц

Hansjörg и Birgit Rebholz правят вино, вече три поколения, в южната част на район Пфалц, втори по големина винарски район в Германия. Някога, това са били вина само за вътрешна консумация, в семейството. В южен Пфалц, където се намира имотът, варовиковите почви доминират. В лозята се отличават три отделни тероара. На лозето Im Sonnenschein (на слънце), има Riesling, Pinot Noir, Pinot Blanc и по-малко Pinot Gris, както и местните специалитети Gewürztraminer и Muskateller. Kastanienbusch (кестенови гори обграждат парцела) - богатата на желязо, добре дренирана почва, произвежда вина с голяма концентрация. Това е един от най-добрите сухи Ризлинги, не само в Германия… Най-старото лозе е Albertsweiler Latt, в Albersweil и е било засадено с Gewurztraminer през 1947 година. Лозята са на перголи, защото, по това време дядото на Hansjorg вярва, че районът е подобен на Тоскана. 22-та хектара на имота се отглеждат биодинамично.

Всички от този производител
Пфалц

Пфалц

Пфалц е вторият по големина и един от най-важните винарски региони в Германия с около 23 500 хектара лозя. Само Райнхесен, на север, произвежда повече вино от Пфалц. Лозята са затворени в превъзходен пейзаж, който е дом на разнообразни сортове. Районът Пфалц е важен и за германската история, тъй като е имал централна роля по време на Римската империя. Лозята граничат с винарския регион Райнхесен на север и френския регион Елзас на юг. Регионът е разделен на две отделни зони. Спиращата дъха околност включва планинската верига Хаард, която е покрита с раститерлност, руини на замъци, редици овощни дървета, овощни градини и старинни села. Производството във винения регион Пфалц се характеризира с използването на съвременни технологии, но и традиционни лозарски методи. Виненият туризъм допринася значително за икономиката на Пфалц и много туристи посещават Пътя на виното. Този туристически маршрут е създаден през 1935 г. и все още привлича стотици хиляди посетители в региона всяка година. Това е един от най-топлите винарски региони в Германия. Лятото е сухо, но не прекалено горещо, а зимите са меки. Климатът е достатъчно мек, за да могат сортовете грозде и други култури да процъфтяват и да растат добре. Почвата е доста разнообразна в целия регион, с участъци от пясък, варовик, мергел, льос, гранит и няколко изолирани участъка със шисти. В северната част на района на Пфалц най-често срещаната почва е варовик, докато в южната част на Пфалц по-често се срещат льос и глинеста почва.

Всички вина от този регион
Вайсбургундер

Вайсбургундер

Weißburgunder или Pinot Blanc е бял винен сорт грозде, използвано за производството на сухи, пенливи и десертни вина. Въпреки че не е най-бляскавият представител на семейство Пино, сортът е доказал своята стойност в различни лозаро-винарски региони, включително Елзас в североизточна Франция, Алто Адидже в Италия и в части от Германия и Австрия. Родината на Пино Блан е Бургундия, но може би Елзас е домът му, въпреки че и тук е засенчен донякъде от несъмнените звезди на региона Ризлинг и Гевърцтраминер. Вината са типични с бадемови аромати, с нотка на подправка, с ябълкови и сметанови вкусове. Могат да показват и някои леки минерални характеристики, които обаче обикновено се заглушават след масово практикуваното в региона отлежаване в дъб. Пенливите вина Cremant d'Alsace, от друга страна, са склонни да бъдат по-свежи, често показващи разнообразни ядкови вкусове. Сортът също е един от малкото разрешени в бленд за шампанско, наравно с Пино Ноар, Шардоне и Пино Мюние. Извън Франция Пино Блан се среща широко в северозападна Италия, където е известно като Пино Бианко. Тук стилът на вината са по-леки, по-отчетливи, рядко докосващи се до дъб. Pinot Bianco се използва и в производството на италиански пенливи вина: най-вече Franciacorta, отговорът на Италия на шампанското. В Германия и Австрия сортът е известен като Weissburgunder или Weisser Burgunder (буквално „Бял Бургундия“). В Германия неговите вина обикновено са леки и освежаващи, но в Австрия от тях се прави и сладкото и текстурирано Trockenbeerenauslese.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю