Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Ред Чърч Гранд Суверен Премиум

Ред Чърч Гранд Суверен Премиум 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 3663

Сортове: Merlot 50 %, Cabernet Sauvignon 20 %, Cabernet Franc 15%, Mavrud 15 % Първата атака разкрива нотки на черни узрели плодове, тютюн, подправки и ванилия. Вкусът е богат, плътен и разгръщащ се, характеризиращ се с отлична кадифена танинова структура. Мощен и елегантен финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Касис Касис
 • Тютюн Тютюн

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Ред Чърч Естейт

Ред Чърч Естейт

Червената църква е разположена в долина в подножието на Родопите, на 12 километра от Пловдив - в близост до повечето известни български изби като Старосел, Вила Устина, Беса Вали. Някога през това село е минавал древен римски път, който е свързвал Филипопол с Виа Егнатия и градовете от Егейско море. Една от най-старите църкви на Балканите - Червената църква / построена през 4 век / е само на 2 км. от имота. Водещото мото на енолога на Червената църква Алекс Канев е „Предизвикателствата, които природата ни налага, ме вдъхновяват да покажа най-добрия си потенциал“. Биографията му включва натрупан опит в Анжел Естейт, както и собствената марка вина АК. В портфолиото на "Red Church" ще открием серията "Суверен" - думата е взаимствана от старофренски soverain, което произлиза от латинската дума superanus, което означава „горе“. Това е заглавие, което може да се дава на хора в различни категории, а напоследък също означава независимост.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю