1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Ред Чърч Гранд Суверен Премиум

Ред Чърч Гранд Суверен Премиум 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 3663

Сортове: Merlot 50 %, Cabernet Sauvignon 20 %, Cabernet Franc 15%, Mavrud 15 % Първата атака разкрива нотки на черни узрели плодове, тютюн, подправки и ванилия. Вкусът е богат, плътен и разгръщащ се, характеризиращ се с отлична кадифена танинова структура. Мощен и елегантен финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Касис Касис
 • Тютюн Тютюн

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Ред Чърч Естейт

Ред Чърч Естейт

Червената църква е разположена в долина в подножието на Родопите, на 12 километра от Пловдив - в близост до повечето известни български изби като Старосел, Вила Устина, Беса Вали. Някога през това село е минавал древен римски път, който е свързвал Филипопол с Виа Егнатия и градовете от Егейско море. Една от най-старите църкви на Балканите - Червената църква / построена през 4 век / е само на 2 км. от имота. Водещото мото на енолога на Червената църква Алекс Канев е „Предизвикателствата, които природата ни налага, ме вдъхновяват да покажа най-добрия си потенциал“. Биографията му включва натрупан опит в Анжел Естейт, както и собствената марка вина АК. В портфолиото на "Red Church" ще открием серията "Суверен" - думата е взаимствана от старофренски soverain, което произлиза от латинската дума superanus, което означава „горе“. Това е заглавие, което може да се дава на хора в различни категории, а напоследък също означава независимост.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю