Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Рондо Winemakers’ selection Меди Вали

Рондо Winemakers’ selection Меди Вали 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5890

Рондо (Rondo) e червен сорт грозде, използван за направата на червени и розови вина. Създаден е през 1964 година от професор Вилем Краус в тогавашната Чехословакия, чрез кръстосване на сортовете Северна Заря и Сен Лоран. По нататъшното развитие на сорта се осъществява в института Гайзенхайм от д-р Хелмут Бекер. Красив, наситен, тъмночервен цвят. Ароматите на черни горски плодове, къпина и виолетки се допълват от тонове на шоколад, кафе и подправки. Вкусът е плодов и галещ. Виното е нежно, но богато, стегнато и с дълъг послевкус.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Рондо

Доминиращи аромати

 • Виолетки Виолетки
 • Подправки Подправки
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Меди Валей

Меди Валей

Меди Вали е класически винарски комплекс, изграден през 2007 г. Намира се в село Смочево, разположено в полите на югозападна Рила, на 630 м надморска височина, в най-северната част на долината на река Струма, на живописния път за Рилския манастир. Състои се от модерна винарска изба и 370 дка лозови масиви, засадени със сортовете шардоне, траминер, совиньон блан, два клона мерло и два клона каберне совиньон. През 2010 г. в Меди Вали започва реализирането на новата концепция на винарната, чиято цел е да я превърне в перлата на българския югозапад. Започва създаването на интересни, богати, специфични тероарни вина със собствен стил и уникален характер, направени от специално селектирано за всеки сорт и тип вино от грозде в оптимална зрялост.

Всички от този производител
Долината на Струма

Долината на Струма

Районът на долината на Струма обхваща югозападната част на България и българската част на Македония. Климатът в региона е специфичен и е силно повлиян от топлите течения от Средиземно море. Основните сортове грозде тук са местният ендемичен сорт Широка Мелнишка лоза, Мелник 55 (кръстоска между Широка Мелнишка лоза и френския сорт Валдигие), но също така и международните Каберне Совиньон, Мерло, Сира и др. Поради сухия климат и високите температури, вината развиват топли южни тонове в аромата, с нюанси на зрели плодове и плътно богато тяло. Особен интерес представляват вината от Широка мелнишка лоза, отчасти поради факта, че сортът е труден за отглеждане, тъй като узрява в края на есента. Днес регионът е най-динамично развиващият се в България, с много нови, малки, семейни винарни, все по-фокусирани върху качеството и тероарната експресия на вината, които произвеждат.

Всички вина от този регион
Рондо

Рондо

Рондо (Rondo) e червен сорт грозде, използван за направата на червени и розови вина. Създаден е през 1964 година от професор Вилем Краус в тогавашната Чехословакия, чрез кръстосване на сортовете Северна Заря и Сен Лоран. По нататъшното развитие на сорта се осъществява в института Гайзенхайм от д-р Хелмут Бекер. В по-голям мащаб, сортът е засаден през 80-те години на XX век в Ирландия. Официално името Рондо, сортът получава едва през 1997 г. Рондо е ранозреещ сорт, с висока устойчивост против измръзване и болести. В наши дни е разпространен и познат в много страни от Северна Европа (Дания, Великобритания, Швеция, Холандия и др.) При правилна работа в лозето и последваща такава в избата, сортът дава тъмно обагрени, ароматни и сочни червени вина, които имат потенциал за отлежаване в бутилка.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю