Обслужване на клиенти: 0700 20 202

22 oт Бурди Класик

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1773

22 oт Бурди е нестандартна напитка. Изключително интересна комбинация от селектирани качествени бели вина, естествено ароматизирани с екстракт от 22 ценни билки от Българските планини. В 22 не присъстват изкуствени подсладители, както и не може да се класифицира като тип Вермут, тъй като напитката не е подсилена с допълнителен алкохол. 22 от Бурди е ново, съвременно творение на българската винена сцена, със свой специфичен характер и облик. Изключително подходящ е като елемнт от коктейли. Напитката се представя добре и като диджестив. Класик е белият вариант на 22 и се характеризира с много добър интегритет между сложните слоеве билкови и сортови аромати, финно доловима сладост, обогатяващ нюанс на горчивина, интригуваща комплексност и продължителен финал. Най-добре напитката се усеща, леко охладена (14-16°C).

Алк. 12.5%

Регион

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Шардоне

Доминиращи аромати

 • Бадем Бадем
 • Акация Акация
 • Мушкато Мушкато
 • Подправки Подправки

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Бели меса Бели меса
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

22 от Бурди

22 от Бурди

22 by Burdi® са неочаквано различни, нестандартни и запомнящи се напитки, направени от селектирани бели и червени вина, естествено ароматизирани с екстракт от 22 ценни билки от Българските планини. В основата стои стара рецепта, която внимателно и старателно бива усъвършенствана и модернизирана. Крайният резултат е една нова категория напитки, отличаващи се с феерия от аромати, фина сладост и деликатна горчивина. Богатите и многопластови вкусове и аромати, превръщат 22 by Burdi® в питиета с многостранно приложение – свеж аперитив, отлична компания за разнообразна храна, нестандартна съставка в коктейл. Включените в рецептата билки се използват от векове от обитателите на земите на днешна България. Съществуват безброй начини за прилагане на свойствата им, като с времето са доказани безспорните ползи и благотворно влияние върху здравето на човека. България е родното място на 22, а някои от известните български майстори на виното са част от процеса на създаването му. Подбрани бели вина от българския тероар великолепно се съчетават със селекцията от типично местни билки - от Балкана, Родопите, Рила и Пирин. Ароматите се извличат чрез водна екстракция, след което извлекът се смесва с подбраното вино и се оставя няколко седмици да отлежи.

Всички от този производител
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю