1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Ай Галера Мистико, Алентежо

Ай Галера Мистико, Алентежо

Изчерпана наличност
Арт.№ 1523

Португалия продължава стремглавото си развитие света на виното, като производителите залагат на местни сортове. Aí Galera се превежда като "Хей, пичове" и е купаж от белите сортове Фернао Пирес и Вердельо от региона на Алентежо. Свежо и ароматно вино, подходящо за леки салати и риби.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Вердельо

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Алианс Уайн

Алианс Уайн

Основана в 1984г. от Christian Bouteiller и Jonathan Kennett, в тима вече има привлечени и двама носители на титлата Master of Wine - Fergal Tynan M.W и Giles Cooke M.W . Родината на компанията е Beith, Ayrshire, Шотландия и от това семпло идилично селце, днес Alliance Wines е пораснала до един от водещите доставчици на търговията с вино в Обединеното кралство. Внасят вино от над 20 страни по света и представляват над 200 производители. Неуморими в стремежа си към необикновеното и жадни за вина с душа и личност, не е изненада, че се насочват и обръщат и към създаването и отглеждането на собствени вина. Тази страст ги отвежда към търсенето на специфични тероари и - засега - правят вино в Австралия, Испания, Франция и Чили.

Всички от този производител
Алентежо

Алентежо

Alentejo е известен, много уважаван лозарски регион в източна Португалия. Регионът е кръстен на позицията си на юг от река Tejo, която разделя Португалия, навлизайки в океана близо до Лисабон и заема около една трета от Португалия. Характеризира се с горещ, суха климат и е най-известен със своите червени вина от Aragonez (Tempranillo), Castelao, Trincadeira или в бленд от трите. Въпреки че разполага с изключително разнообразие от сортове винено грозде, Alentejo не подминава и международни сортове като Syrah и Cabernet Sauvignon, които успешно интегрира във винопроизводството си. Тази му способност да създава уникален собствен стил от типично френски сортове грозде е забележителна характеристика, която силно го отличава. Alentejo е ключов център на ренесанса на виното в Португалия през последните няколко десетилетия и количеството първокласно вино, което произвеждат независимите малки стопанства в региона, е впечатляващо.

Всички вина от този регион
Вердельо

Вердельо

Verdelho е бял винен сорт грозде, свързан с вината на Мадейра, край бреговете на Португалия, където е най-широко разпространеният сорт грозде там през 19-ти век. Използван е основно за производство на оксидирано бяло вино, но нашествието на филоксера през 60-те години на ХХ век има опустошителен ефект върху насажденията на острова. Голяма част от лозята на Verdelho са заменени с по-надеждния и устойчив сорт Tinta Negra Mole. Днес Вердельо все още се отглежда в Европа, но е по-известен в Австралия и Америка, където от него се приготвят сухи бели вина. Ароматният профил на Verdelho е свеж, понякога с тревисти или пикантни акценти. Вината в стил Стар свят са богати, с аромати на зрели кайсии и костилкови плодове, докато в Австралия са повече в гамата на цитрусови и тропически плодове. Освен като сортово вино Verdelho се използва и при блендове с шардоне или семийон. Тези вина обикновено не са предназначени за отлежаване и се консумират най-добре млади.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю