Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Други
 6. Алвариньо Мурош Антигош Анселмо Мендеш

Алвариньо Мурош Антигош Анселмо Мендеш 2020

Изчерпана наличност
Арт.№ 3307

Ферментация с цяла чепка. Кратка мацерация. Постоянна температура на ферментация между 14-22 º C. Минимален период от 4 месеца отлежаване на фини утайки.  Цитрусови и тропически аромати с голяма комплексност. Плътна, добра структура и много свеж завършек.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Тропически плодове Тропически плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Anselmo Mendes

Anselmo Mendes

Anselmo Mendes е винопроизводител с много години опит в индустрията. Той е известен със своята преданост към местните сортове и експериментира с различни стилове на вино.. Той работи основно с местните сортове алвариньо, лурейро, авесо и произвежда както единични сортови вина, така и купажи.Anselmo Mendes се стреми към устойчиво винопроизводство, като внедрява практики за опазване на околната среда и устойчиво земеделие в лозята си.. Получил е признание от водещи винени критици и журналисти. Той е изключителен представител на португалското винопроизводство, чиято работа се отличава с високото качество на вината и преданост към уникалния теорар на Виньо Верде.

Всички от този производител
Албариньо

Албариньо

Албарино (Alvarinho) е сорт, характерен за района на Галисия край северния бряг на Атлантическия океан в Испания. Най-известен е като ключов сорт в Rias Baixas DO, където заема над 90 процента от лозовите масиви и от него се правят плътни бели вина с прасковени, цитрусови и минерални характери, които перфектно се съчетават с местните морски дарове. Сортът е с висока киселинност и е подходящ както за леко бяло вино, така и за вино в по-плътен стил, разбиращо се добре с отлежаване в дъб или върху фините утайки, които му добавят повече текстура и пищност. Близостта с океана често му придава лека соленост, което прави Albarino универсално при съчетаване с ястия. В Португалия вината Alvarinho Vinho Verde понякога се бутилират с малко количество въглероден диоксид, което им придава леко, искрящо усещане в устата. Португалските Vinho Verde обикновено са предназначени за бърза консумация и не подлежат на стареене. Високото качество на Albarino и засиленият интерес към испанските сортове грозде са причина днес да можем да открием сорта в различни други части на света - в по-хладните райони на Калифорния, както и в Нова Зеландия.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю