1. Начало
 2. Вино
 3. Андриан Тор ди Лупо Лагрейн, Алто Адидже

Андриан Тор ди Лупо Лагрейн, Алто Адидже 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1717

Лагрейн е сорт, генетично свързан с Пино Ноар, Сира и Дуреза ( Дуреза - сорт, от който произлиза Сира ). При този висок клас Лагрейн Резерва на Андриан, вече се наблюдава изключително интригуващото, благородно развитие, на което сорта е способен. Плътно, тяло, изключителна хармония на структура и аромати, подчертано елегантно, но интензивно проявление вкусовете, и много добър финал. Касис и черна череша в началото на вкуса, преливат хармонично в сушени плодове, индийско орехче, смокини, сандалово дърво, лешников крем и какао. Подчертано елегантно осезаема, но впечатляваща наслада от най-добрите тероари по бреговете на Адидже.

Алк. 14%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Лагрейн

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Касис Касис
 • Смокиня Смокиня
 • Ядки Ядки

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Андриан

Андриан

През 1893 г. лозарите от Андриано предприемат решителна стъпка и обединяват уменията и енергията си, за да формират първата кооперация на винарите в Южен Тирол. С отдаденост и изострено чувство за вкус, те се стремят постоянно да постигат и поддържат ниво на качество, което да издържи на изпитанието на времето. От 2008 г. работят под егидата на винарските изби Terlano, но марката Andrian и нейните вина днес са по-известни и по-независими от всякога. Производството е около 450 000 бутилки годишно от 80 хектара лозя. В Andrian разбират, че стабилността изисква гъвкавост и не позволяват просто нещата да се отклоняват в потока на времето. Вместо това те се стремят да отчитат промените, които времето носи, и се развиват заедно с тях.

Всички от този производител
Алто Адидже

Алто Адидже

Alto Adige (или Sudtirol за немскоговорящите две трети от жителите му) е разположен в Северна Италия и граничи с Венето на изток, Ломбардия на запад и регион Тирол на Австрия на север. Простирайки се до 47 градуса северна ширина и надморска височина над 3050 метра, Алто Адидже е регион с топографски и климатични крайности. Основните лозарски зони в региона следват долината на река Адидже от Мерано на север до Трентино на юг и са засадени както в дъното на долината, така и по склоновете й, много от които са невероятно стръмни. Повечето вина от този регион, се произвеждат от кооперации, които поради необходимостта от ефективност при прибиране на реколтата, винопроизводството и търговията са станали известни с постоянно качество и надеждно количество. В днешно време се наблюдава тенденция към нарастване на броя на независимите производители, които също печелят добро име. Доминиращите местни сортове са червените Schiava и Lagrein, като най-разпространеният е Schiava (Vernatsch на немски), който прави вино със средно тяло, ниски нива на алкохол и танин и често се смесва с по-плътния Lagrein, за да придаде повече дълбочина и мощ на виното. Белите сортове, използвани в Alto Adige, са както традиционните немски Muller-Thurgau, Sylvaner и Gewurztraminer, така и френските Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco и Pinot Grigio.Напоследък нарастват и насажденията с Pinot Noir.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю