Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Анжелюс Сент-Емилион Гран Крю, Бордо
Шато Анжелюс Сент-Емилион Гран Крю, Бордо
 • -5 %

Шато Анжелюс Сент-Емилион Гран Крю, Бордо 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0185

Тъмен мастилен цвят с лилави оттенъци. Ароматът напомня на градина пълна с разцъфтели цветя. Усещат се и нюанси на свежи добре узрели горски плодове. Виното приятно гали небцето и пленява със своята структура. Финалът е великолепен и дълъг.

Алк. 15 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

За отлежаване

Повече за това вино

Шато Анжелюс

Шато Анжелюс

Chateau Angelus е от най-старите в апелацията St. Emilion. Семейство de Bouard е в Бордо повече от 700 години. Hubert de Bouard, ученик на прочутия професор Emile Peynaud, казва, че прави Бордо, както е правено през 50-те години, но с модерна нотка. Лозята на Chateau Angelus, са на по-малко от километър от известната камбанария на St. Emilion, на перфектен южен склон. Каберне Фран (48%) се отглежда в ниската част, където почвата е пясъчна и по-топла, докато Мерлото (50%) e в богатата на варовити глинести почви горна част. Виното на Angelus е малко по-различно от повечето в тази апелация. То отлежава в 100% нов дъб, в продължение на 18 месеца, а Каберне Фран му дава невероятна свежест и стуктура. Богат, концентриран и сложен, Angelus се нуждае от най-малко пет години в бутилката, преди да я отворите.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю