Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Арбоа Трусо 2019 Домейн Роле

Арбоа Трусо 2019 Домейн Роле 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4044

100% Трусо.

Лозята са разположени в Montigny-lès-Arsures по склоновете на Chagnon и Leuvrin, а също в Arbois - Montesserin. Изложени предимно на запад и югозапад, почвите са богати на преливащи се мергели и чакълести глини, особено предпочитани от червения сорт на Жура - Трусо.

Ръчно прибиране на реколтата и сортиране. Ферментация в инокс с 15 дневна мацерация. Ферментацията протича само с диви дрожди до завършване на малолактичната ферментация. Отлежаване в продължение на 9 месеца в 50 % в бъчви и 50 % в съдове от неръждаема стомана.

Кюве, което се съчетава много добре с дивеч, червено месо и десерти като пай с червени плодове.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Трусо

Доминиращи аромати

 • Бадем Бадем
 • Череша Череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Domaine Rolet

Domaine Rolet

Със своите 66 хектара, разположени по най-добрите склонове на AOC Arbois, Côtes du Jura, l'Étoile и Château-Chalon, имението Домейн Роле е вторият по големина независим винопроизводител в Жура. Като перла в короната при тях блести лозето Montesserin, което се намира западно от град Арбоа. Върху варовикови и глинесто-песъчливи почви там ще срещнете всички сортове на Жура: Саванян, Трусо, Пулсар, Пино ноар и Шардоне, отразени в класическите стилове за региона.

Всички от този производител
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

Всички вина от този регион
Трусо

Трусо

Трусо е сорт грозде с тъмна ципа, водещ началото си от Жура, североизточна Франция, но през вековете е разпространен и в северозападна Испания и различни части на Португалия. Както може да се очаква от добре пътуван сорт с дълга история, той се нарича с различни имена, най-забележителните от които са Bastardo (Португалия), Merenzao и Verdejo Negro (Испания). Вината, произведени от Трусо, обикновено имат наситено черешово-червен цвят и аромати, наподобяващи тъмночервени плодове и други горски плодове. Те също са склонни да бъдат силно алкохолни, благодарение на плодородните естествени захари на сорта. Регионът Жура, разположен в подножието на планините в източна Франция,нарич Трусо свой. Той е един от двата местни сорта ( заедно с Poulsard), факт, с който винопроизводителите в град Арбоа са особено горди. Въпреки това сортът е все по-рядък в лозята на Жура, където губи позиции от по-популярните международни сортове Пино Ноар и Шардоне.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю