Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Арбоа Трусо 2019 Домейн Роле
Арбоа Трусо 2019 Домейн Роле

Арбоа Трусо 2019 Домейн Роле 2019

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4044

100% Трусо.

Лозята са разположени в Montigny-lès-Arsures по склоновете на Chagnon и Leuvrin, а също в Arbois - Montesserin. Изложени предимно на запад и югозапад, почвите са богати на преливащи се мергели и чакълести глини, особено предпочитани от червения сорт на Жура - Трусо.

Ръчно прибиране на реколтата и сортиране. Ферментация в инокс с 15 дневна мацерация. Ферментацията протича само с диви дрожди до завършване на малолактичната ферментация. Отлежаване в продължение на 9 месеца в 50 % в бъчви и 50 % в съдове от неръждаема стомана.

Кюве, което се съчетава много добре с дивеч, червено месо и десерти като пай с червени плодове.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Трусо

Доминиращи аромати

 • Бадем Бадем
 • Череша Череша
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Domaine Rolet

Domaine Rolet

Със своите 66 хектара, разположени по най-добрите склонове на AOC Arbois, Côtes du Jura, l'Étoile и Château-Chalon, имението Домейн Роле е вторият по големина независим винопроизводител в Жура. Като перла в короната при тях блести лозето Montesserin, което се намира западно от град Арбоа. Върху варовикови и глинесто-песъчливи почви там ще срещнете всички сортове на Жура: Саванян, Трусо, Пулсар, Пино ноар и Шардоне, отразени в класическите стилове за региона.

Всички от този производител
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

Всички вина от този регион
Трусо

Трусо

Трусо е сорт грозде с тъмна ципа, водещ началото си от Жура, североизточна Франция, но през вековете е разпространен и в северозападна Испания и различни части на Португалия. Както може да се очаква от добре пътуван сорт с дълга история, той се нарича с различни имена, най-забележителните от които са Bastardo (Португалия), Merenzao и Verdejo Negro (Испания). Вината, произведени от Трусо, обикновено имат наситено черешово-червен цвят и аромати, наподобяващи тъмночервени плодове и други горски плодове. Те също са склонни да бъдат силно алкохолни, благодарение на плодородните естествени захари на сорта. Регионът Жура, разположен в подножието на планините в източна Франция,нарич Трусо свой. Той е един от двата местни сорта ( заедно с Poulsard), факт, с който винопроизводителите в град Арбоа са особено горди. Въпреки това сортът е все по-рядък в лозята на Жура, където губи позиции от по-популярните международни сортове Пино Ноар и Шардоне.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю