Обслужване на клиенти: 0700 20 202

Арбоа Трусо Сенгюлие 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 3200

Несравнимият сорт Трусо предлага изискани, копринено-червени вина с висока комплексност. Грозде събрано от шест отделни лозови масива в Арбоа, всички притежавани от Стефан и отглеждани биодинамично, Плодовете се събират на ръка и отлежават в малки бъчви в продължение на една година след четири седмици мацерация. Използва се минимално количество сяра. Щедър, пикантен и по-тъмноплоден, отколкото може да се очаква. Изобилие от плътност и леко грапави танини.

Алк. 14%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Трусо

Доминиращи аромати

 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Землисти аромати Землисти аромати
 • Трюфел Трюфел

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Още от този производител

Повече за това вино

Бенедикт и Стефан Тисо

Бенедикт и Стефан Тисо

Вино, направено с любов и страст, поражда емоция ... Във виното можете да откриете личността и характера на тези, които са го направили, защото всеки жест, всяка операция, всяко решение имат своята важност. „Жизнената сила“ е така добре изградена, че ако говорим за естествени вина, няма да намерите две вина, които са еднакви никъде по света, за разлика от индустриалните вина, които са сходни. Индустриализацията на виното е краят на неговата идентичност, неговите нюанси, неговите характеристики, които са част от магията на бутилката. Работата, която вършим в нашата област, в известен смисъл е обобщение на всичко това. Изключителни тероари като Les Bruyères, La Mailloche, En Barberon, Curon. Опит за постигане на максимална експресия на тези тероари: нашите 35 хектара лозя се обработват в биодинамично лозарство (сертифицирано от Деметра), за да позволят на почвите да живеят, да имат грозде, недокоснато от химически продукти, да позволят естествени ферментации на дрожди, да намалете дозите сяра в избата. Това търсене на ароматно разнообразие ни накара да произведем 28 различни кювета, често тероар ​​по тероар, с много нововъведения, които отчитат невероятното разнообразие на лозята на Джура. Начинът, по който работим, изисква много усилия от страна на нашия екип. 15 души работят на пълен работен ден през цялата година, подпомагани от няколко студенти през лятото и през септември, от 50 жетвари. И накрая, имаме много нови проекти, от създаването на нови кювета до презасаждане на лозя като Clos de la Tour de Curon, без да забравяме желанието си постоянно да повишаваме качеството на вината, което е основната ни мотивация.

Всички от този производител
Жура

Жура

Жура е малък лозарски регион в Източна Франция, който е отговорен за много традиционни и изключително интересни стилове вино. Регионът е притиснат между Бургундия на запад и Швейцария на изток. Характеризира се с пейзаж от залесени склонове и усукваща се топография на планината Жура. Лозята на Жура покриват малко над 1850 хектара (4570 акра), образувайки тясна ивица земя с размери близо 80 километра (50 мили) от север на юг. Общата площ непрекъснато се увеличава, но все още представлява по-малко от една десета от площта под лоза тук преди два века, преди филоксерата да унищожи лозята в региона. Варовиковите планини в региона са представителни за геоложките разработки, настъпили между 145 милиона и 200 милиона години. Почвите в този регион са основно от варовик и мергел. Вината на Жура се продават под пет основни наименования Най-важните от количествено значение са Арбоа и Кот дю Жура.

Всички вина от този регион
Трусо

Трусо

Трусо е сорт грозде с тъмна ципа, водещ началото си от Жура, североизточна Франция, но през вековете е разпространен и в северозападна Испания и различни части на Португалия. Както може да се очаква от добре пътуван сорт с дълга история, той се нарича с различни имена, най-забележителните от които са Bastardo (Португалия), Merenzao и Verdejo Negro (Испания). Вината, произведени от Трусо, обикновено имат наситено черешово-червен цвят и аромати, наподобяващи тъмночервени плодове и други горски плодове. Те също са склонни да бъдат силно алкохолни, благодарение на плодородните естествени захари на сорта. Регионът Жура, разположен в подножието на планините в източна Франция,нарич Трусо свой. Той е един от двата местни сорта ( заедно с Poulsard), факт, с който винопроизводителите в град Арбоа са особено горди. Въпреки това сортът е все по-рядък в лозята на Жура, където губи позиции от по-популярните международни сортове Пино Ноар и Шардоне.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю