Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Бандол Розе Домейн Ре-Жан

Бандол Розе Домейн Ре-Жан 2019

Изчерпана наличност
Арт.№ 2970

Изцяло ръчен гроздобер. Студено и кратко накисване с кожите на гроздето. Ферментация при контрол на температурата 10-12 ° С, последвана от малолактична ферментация  за 1 месец. Леко пневматично пресоване и регулирана ферментация при 16 ° С на всеки сорт поотделно. Възраст на лозята – 60-80 години.

Алк. 13,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Подправки Подправки
 • Праскова Праскова

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Морски дарове Морски дарове
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан

Домейн Ре-Жан е създаден през 1970 г. от Реймънд и Джейн Констант, които, обединявайки живота си заедно, обединяват и земите на своите предци винопроизводители и създават това имение. Пленени от същото пламъче, предадено от техните предци, синът им Ален и съпругата му Ан активно управляват Домейна от 2002 г. насам. Сега към тях се присъединява ново поколение. Синовете им Жулиен и Винсент на свой ред са продължили фамилна история, която се е предавала повече от 700 години. Лозовите масиви винаги са се отглеждали без използването на химикали, унищожители на плевели, инсектициди и системни агенти, с най-голямо уважение към традицията и природата. Ангажиментът на Domaine RAY-JANE за своята култура е сертифициран от етикета на Ecocert «Екологично земеделие». Лозе, оформило се с течение на времето и направено от повече от една трета вековни лозя на около тридесет хектара глинеста и варовикова почва, растяща на тераси от сухи камъни, състоящи се главно от сорта грозде Мурведър. Той се простира върху комуните Кастеле, Ла Кадиер, Бандол, Санари сюр Мер и Льо Босет. Гроздето се бере и сортира ръчно в лозето, както и на рецепцията в избата. Винификацията се извършва изцяло в Домейна, като се запазват стъблата на гроздето. За розе и бяло вино гроздето се охлажда до 10 ° C и се пресова веднага щом пристигне в избата. Цялото винопроизводство се извършва в терморегулирани резервоари от неръждаема стомана от 70-те години на миналия век.

Всички от този производител
Прованс

Прованс

Прованс става все по-популярен регион, в това число и неговите подрегиони като Бандол и Касис. Какво е Прованс? Само като кажете Прованс и си представяте лавандула, слънчогледи, маслинови дървета и вино - много вино - бяло, червено и розе. Но истината е, че основно си представяте розе. И това е така не случайно, защото 88% от производството на вино в Прованс е посветено на розето! Този очарователен регион е разположен по средиземноморското крайбрежие на Франция, като на запад граничи с река Рона, а на изток - с Лазурния бряг. Физически той е дълъг само около 150 мили и 100 мили от север на юг, но влиянието му е огромно. Тук се произвежда вино от над 2600 години, което прави Прованс най-старият винопроизводителен регион на Франция. Това е и единственото място, където се акцентира върху розетата. Тук се намира единственият изследователски институт, посветен на този стил. Прованс е благословен с фантастичен климат: в региона има много слънце и малко дъжд, топли дни и прохладни вечери. Средиземно море умерено влияе на температурите, а известният вятър Мистрал поддържа лозята сухи, без вредители и с ясно небе. Географското положение е разнообразно с множество планински вериги, които оформят пейзажа, осигурявайки полегати склонове и защитени долини. Почвите също са разнообразни. Западната част на зоната е покрита с варовик, тъй като в древността земята е била покрита от топло и плитко море. Ако пътувате на изток, почвите са предимно шисти (гранит) и вулканични в една съвсем малка област. В цял Прованс почти навсякъде растат диви смолисти храсти като розмарин, хвойна, мащерка и лавандула. Мнозина твърдят, че тези растения, наричани общо Garrigue (върху варовик/глина) или Maquis (когато растат върху шисти), оказват влияние върху характера на вината. С всички тези различни почви, климат, надморска височина и исторически влияния е логично Прованс да е дом на много сортове грозде. Белите сортове на Прованс са Рол (Верментино), Юни блан, Бурбулен, Клерет бланш, Марсан, Русан, Гренаш блан. Червените сортове пък са Гренаш ноар, Сира, Мурведър, Каринян, Сензо, Куноаз, Танат и Каберне совиньон.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю