Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Барбареско Пайе Роаня

Барбареско Пайе Роаня 2015

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4848

Ако търсите традиционно Барбареско, това е то. Това Барбареско Пайе Роаня блести с богат характер на теменужки, мандарина, катран и топли подправки. Декантирайте и се насладете с богата италианска храна. Прекрасното имение Roagna има дълги корени в общината Barbaresco, започнато много рано през двадесети век от Vincenzo Roagna. Винченцо прехвърля управлението на сина си Джовани Роаня, който на свой ред на неговия син - Алфредо. Днес имотът се управлява от петото поколение на семейството, Лука Роаня.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Небиоло

Доминиращи аромати

 • Роза Роза
 • Вишна Вишна
 • Канела Канела
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Роаня

Роаня

Произход, тероар, автентичност. Всички говорят за това - Лука Роаня и семейството му го живеят. За тази цел те създадоха прекрасен манифест от 10 точки. Роаняните обработват едни от най-добрите места около Барбареско и Кастильоне ди Фалето в Бароло. Някои от тях от 1880 г., по-дълго от Барбареско, съществуват като име на вино. Пример е "Vecchie Vigne" всъщност стари лозя - на възраст до сто години. Pajé, Montefico, Asili, Faset в Barbareso, La Pira, La Rocca в Barolo и отскоро Albesani e Gallina в Neive са най-добрите места, които карат сърцата на любителите на Пиемонт да бият по-бързо. Crichet Pajé с отличителния етикет е абсолютният топ от Barbaresco. Името идва от пиемонтския диалект и означава приблизително „Хълмове с добро местоположение“. Това е сърцето на Pajé, само половин хектар малък, обърнат на югозапад, отворен към река Танаро, чийто бриз успокоява горещото лято и студените зими. Винаги струещи с вятър и със силна варовита мергелова почва, те са идеални за елегантен Nebbiolo. Най-младите лозя в Crichet Pajé са на 60 години. "Тези скъпоценни лозя са озеленени и се обработват по биологичен начин. Без хербициди, без пестициди, без тор. Това казва манифестът. И това се вижда и в лозята. Особено полезните насекоми: бръмбари, гъсеници и разбира се пчелите убиват по естествен начин много от напастта по лозята. Освен това има строг ръчен подбор на гроздето при беритба. В избата има място и за ферментация на всеки лозов масив поотделно. Ферментацията започва спонтанно в големите дървени ферментационни стойки, които позволяват добро микроокисление, но не дават никакво препичане. Защото това са и другитер точки в манифеста. Точка 10 гласи: "Чисто от тероара без влиянието на дъбови аромати."

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион
Небиоло

Небиоло

Небиоло е сортът, стоящ зад топ-вината от Пиемонт в Италия, най-отличителните от които са Бароло и Барбареско. Характеризират се със силни танини, висока киселинност и много типичен аромат, често оприличаван на катран и рози. Името идва от мъгла ( nebbia) - типична гледка по лозовите хълмове през есента. Бароло вината са мощни и интензивни и може би с по-голяма световна известност, но все по-често напред излизат и по-елегантните и ароматни вина Барбареско - особено в последните години на 20ти век.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю