Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Подсилени вина
 5. Мадейра Вердельо Стара Резерва 10 год.

Мадейра Вердельо Стара Резерва 10 год.

Изчерпана наличност
Арт.№ 1299

Гроздето произлиза от качествени лозови масиви в Jardim da Serra и Ribeira da Janela.Тази Мадейра отлежава между 10 и 14 години във френски дъбови бъчви по метода "Кантейро". Виното е филтрирано и не изисква декантиране.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Вердельо

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Мед Мед
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Барбейто

Барбейто

От стотиците семейства, които са произвеждали и доставяли Madeira през последните два века, днес са останали само четири: Blandy, Borges, Д'Оливейра и Барбейто. Първите трима от тях са горди наследници, оцелели още от деветнадесети век, докато Barbeitos навлизат в бизнеса много по-късно, едва през 1946 г. Това е особено тъмен и труден период за Мадейра, тъй като през време на Втората световна война производството и продажбите буквално спират, американският пазар изчезва поради правителствена забрана, а в продължение на шест години мародерските подводници правят почти невъзможна доставката на вино до най-важния пазар за Мадейра, Обединеното кралство. Това не отчайва Барбейто, който произвежда и оставя своите мадейри да отлежават, изграждайки бизнеса си около по-скромни Мадейрас. През 70те години дъщеря му Мануела постепенно поема бизнеса и започва да изважда на бял свят - и продава - безценните стари реколти на баща си. Благодарение на нейните усилия, известните сега вина Barbeito като 1795 Terrantez, 1834 и 1875 Малвазия и 1863 Bual започват да се появяват редовно на търгове в Лондон. Това изгражда трайна репутация за името Barbeito сред колекционерите на Мадейра. В началото на 90-те години Manuela Barbeito на свой ред предава управлението на сина си Ricardo Freitas, който не само продължава да изгражда дълбоко уважение към класическите корени на Мадейра, но и внася нова енергия и нови идеи в компанията.

Всички от този производител
Вердельо

Вердельо

Verdelho е бял винен сорт грозде, свързан с вината на Мадейра, край бреговете на Португалия, където е най-широко разпространеният сорт грозде там през 19-ти век. Използван е основно за производство на оксидирано бяло вино, но нашествието на филоксера през 60-те години на ХХ век има опустошителен ефект върху насажденията на острова. Голяма част от лозята на Verdelho са заменени с по-надеждния и устойчив сорт Tinta Negra Mole. Днес Вердельо все още се отглежда в Европа, но е по-известен в Австралия и Америка, където от него се приготвят сухи бели вина. Ароматният профил на Verdelho е свеж, понякога с тревисти или пикантни акценти. Вината в стил Стар свят са богати, с аромати на зрели кайсии и костилкови плодове, докато в Австралия са повече в гамата на цитрусови и тропически плодове. Освен като сортово вино Verdelho се използва и при блендове с шардоне или семийон. Тези вина обикновено не са предназначени за отлежаване и се консумират най-добре млади.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю