Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Подсилени вина
 5. Мадейра Вердельо Стара Резерва 10 год.
Мадейра Вердельо Стара Резерва 10 год.

Мадейра Вердельо Стара Резерва 10 год.

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1299

Гроздето произлиза от качествени лозови масиви в Jardim da Serra и Ribeira da Janela.Тази Мадейра отлежава между 10 и 14 години във френски дъбови бъчви по метода "Кантейро". Виното е филтрирано и не изисква декантиране.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Вердельо

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Мед Мед
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Барбейто

Барбейто

От стотиците семейства, които са произвеждали и доставяли Madeira през последните два века, днес са останали само четири: Blandy, Borges, Д'Оливейра и Барбейто. Първите трима от тях са горди наследници, оцелели още от деветнадесети век, докато Barbeitos навлизат в бизнеса много по-късно, едва през 1946 г. Това е особено тъмен и труден период за Мадейра, тъй като през време на Втората световна война производството и продажбите буквално спират, американският пазар изчезва поради правителствена забрана, а в продължение на шест години мародерските подводници правят почти невъзможна доставката на вино до най-важния пазар за Мадейра, Обединеното кралство. Това не отчайва Барбейто, който произвежда и оставя своите мадейри да отлежават, изграждайки бизнеса си около по-скромни Мадейрас. През 70те години дъщеря му Мануела постепенно поема бизнеса и започва да изважда на бял свят - и продава - безценните стари реколти на баща си. Благодарение на нейните усилия, известните сега вина Barbeito като 1795 Terrantez, 1834 и 1875 Малвазия и 1863 Bual започват да се появяват редовно на търгове в Лондон. Това изгражда трайна репутация за името Barbeito сред колекционерите на Мадейра. В началото на 90-те години Manuela Barbeito на свой ред предава управлението на сина си Ricardo Freitas, който не само продължава да изгражда дълбоко уважение към класическите корени на Мадейра, но и внася нова енергия и нови идеи в компанията.

Всички от този производител
Вердельо

Вердельо

Verdelho е бял винен сорт грозде, свързан с вината на Мадейра, край бреговете на Португалия, където е най-широко разпространеният сорт грозде там през 19-ти век. Използван е основно за производство на оксидирано бяло вино, но нашествието на филоксера през 60-те години на ХХ век има опустошителен ефект върху насажденията на острова. Голяма част от лозята на Verdelho са заменени с по-надеждния и устойчив сорт Tinta Negra Mole. Днес Вердельо все още се отглежда в Европа, но е по-известен в Австралия и Америка, където от него се приготвят сухи бели вина. Ароматният профил на Verdelho е свеж, понякога с тревисти или пикантни акценти. Вината в стил Стар свят са богати, с аромати на зрели кайсии и костилкови плодове, докато в Австралия са повече в гамата на цитрусови и тропически плодове. Освен като сортово вино Verdelho се използва и при блендове с шардоне или семийон. Тези вина обикновено не са предназначени за отлежаване и се консумират най-добре млади.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю