BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Вино
  3. Champagne Rose de Maceration
Champagne Rose Maceration

Champagne Rose de Maceration

Benoit Lahaye
Гроздето произхожда от лозовите масиви Les Juliennes, засадени през 1973 върху "белите почви" в Bouzy. Целите гроздове се подлагат на настойване 2-3 дни, след което се пресуват и сокът ферментира. От това шампанско се произвеждат едва 4000 бутилки.
  • 750 мл
  • NV
95,00 лв.
В наличност
Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Champagne Rose Maceration
Champagne Rose de Maceration
NV

Benoit Lahaye

Benoît Lahaye се намира в село Bouzy, с класификация Grand Cru, район Montagne de Reims. Семейството прави Шампанско от 1930 година. Имението е едва 4.8 хектара, от които 3 са във Bouzy, 1 в Ambonnay и останалите в Tauxières. През 2010 получават сертификат като биодинамичен производител от Biodyvin. Насажденията са 90% Pinot Noir, с южно и югозападно изложение и средна възраст 35-40 години. Произвеждат се по-малко от 40000 бутилки годишно. Във винарната намесата е минимална и се разчита само на дива ферментация. Голяма част от винификацията протича в дъбови бъчви тип Бордо (225л) и Бургундия (228л). Винарната има големи прозорци, за да може виното да “вижда” сезона. Шампанското на Benoit и Valérie Lahaye е истинско вино на своя тероар, с удивителна сложност и дълбочина, хармония от свежест и концентрация, и зрелост на плода.

Николета Дикова
Едно забележително шампанско розе на Benoit Lahaye, малка биодинамична изба, в Bouzy, Montagne de Reims. Benoit е едно от култовите имена в Шампан с неговите тероарни кювета с ярък характер. Това розе е на базата на 100% Пино Ноар, от 40 годишни лозя с много лек дозаж ( 3 гр/л). Фино, елегантно и минерално с дълъг плодов финал е просто..неустоимо!

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.