1. Начало
 2. Вино
 3. Жевре-Шамбертан Премие Крю "Ла Комб о Моан"

Жевре-Шамбертан Премие Крю "Ла Комб о Моан" 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0582

La Combe aux Moines е красива местност в Gevrey Chambertin по протежението на Saint-Jacques - едно от най-престижните Cru. Виното La Combe aux Moines е с много добър плодов профил, сочно, с комплексен и балансиран вкус.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Пръст Пръст
 • Дим Дим
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Домен Пиер Брисе

Домен Пиер Брисе

На юг от Beaune, в село Bligny-les-Beaune, Côte-d'Orien основната дейност е лозарска, поради наличието на благоприятни почви за првене на отлични бели и червени Бургундски вина. Историческият му център е популярен с църквата от 12-ти век, бившите лозарски къщи и замъка от 14-ти век. Заобиколено от лозя в Pommard, Volnay и Meursault, селото съхранява в замъка си вината на Domaine Pierre Brisset. Ако Бургундия впечатлява най-много с нещо, то това е, че този, благословен за лозарство район, демонстрира в дълбочина разбирането за тероар, със своите 100 AOC класификации. Maison Pierre Brisset избира да постави името си, само, на двадесет и една от тях, единствено, от Premiere и Grand Cru категория. Това са велики Pinot Noir и Chardonnay от най-престижните апелации в Côte de Nuits и Côte de Beaune. Производството е преднамерено ограничено, за да се запази фокусът върху качеството.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю