Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Шампанско
 6. Бернар Реми Гран Крю Шампан
Бернар Реми Гран Крю Шампан

Бернар Реми Гран Крю Шампан

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3906

Със своя фин и искрящ златист цвят Grand Cru е елегантно и изискано шампанско. Носът разкрива деликатни цитрусови аромати, подсилени от свежа и жива експлозия в устата. Плътно, структурирано вино, което е удивително дълго в устата.

Поднесете с препечени филийки със сьомга.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Круша Круша
 • Сметана Сметана

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Bernard Remy Champagne

Bernard Remy Champagne

През 1968 г. Бернар Реми купува първите си лозя в селцето Алеман в Côte des Blancs. През 1983 решава да построи истинска изба, за да прави собствено шампанско и по този начин да "затвори цикъла". В желанието си да разшири лозето си, през 1986 г. той закупува три допълнителни хектара, с което утроява производството. Първата изба вече е твърде тясна, за да съхранява всички изключителни вина, и той я разширява на три пъти - през 1990 г., 1997 г. и неотдавна през 2008 г. Синът му Руди се присъединява през 1996 г. и поема фирмата през 2008, но Бернар никога не е много далеч от него.

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю