1. Начало
 2. Вино
 3. Бракето Д'Аки, Виотти

Бракето Д'Аки, Виотти 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1693

Изключително плодово и леко вино от интересния сорт бракето. Различното при бракето е че не е десертно вино, но има много свежест и интензивен аромат на червени горски плодове, което му позволява прекрасно да се съчетава с плодове, плодов чийзкейк, леки плодови десерти или запечен камембер с конфитюр.

Алк. 6 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Бракето

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

Колектор за аромати

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Меки сирена Меки сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Плодове Плодове

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Виотти

Виотти

Семейството на Виоти от седем поколения носи страстта към лозата и виното в Castel Rocchero, малко средновековно селце, разположено между хълмовете на Alta langa Astigiana и Alto Monferrato. Бианка Виоти и баща й Гидо продължават семейната традиция с отдаденост и страст. През 2000 г. Viotti Vini започват да произвеждат Albarossa - уникално име с уникална история, която започва през 1939 г. благодарение на професор Далмасо, който прави серия кръстоски между сортове, които се съхраняват в Пиемонт и никога не са засаждани. Петдесет години по-късно професор Манини от C.N.R. от Торино им обръща внимание и ги засажда в експериментален център, наречен „Канона“, разположен в Пиемонт. Така открива сортовата кръстоска Albarossa, истинска местна лоза с черно грозде, получена от Barbera и Nebbiolo (nebbiolo на Dronero, исторически отглеждано по склоновете в подножието на Приморските Алпи). Семейство Виоти харесват тероарната изразителност на тази лоза за района на Пиемонт и решават да инвестират в него. Така възникват Albarossa, Munferié и накрая Lù, класически метод на Albarossa. Всяко вино е "облечено" като специално произведение, създадено ексклузивно за Viotti Vini от Walter Pozzebon, художник и семеен приятел.

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю