Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Бредза Небиоло д’Алба Санта Росалия

Бредза Небиоло д’Алба Санта Росалия 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4645

Небиоло д’Алба на Бреца наричат още „малкото Бароло“, заради сходствата му с благородните му братя. Сортово и деликатно, това вино е ферментирало в класически циментови резервоари, след което е отлежавало 12 месеца в многотонни бъчви от неизпечен славонски дъб. То е комплексно, но и деликатно с фини шоколадови и пикантни акценти, с елегантност и дължина. Вино, което ще старее добре.

 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Алкохол

Сорт

Небиоло

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Виолетки Виолетки
 • Землисти аромати Землисти аромати

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Бредза

Бредза

Семейство Brezza владее и управлява винарната и лозята си в района на Бароло от 1885 г. насам. Името си получават от първия производител на виното - Джакомо Бредаа, през 1910 г. Вече четвърто поколение цели представянето на тероарната изразеност във вината при пълна хармония с природата и органично земеделие. В основата на философията на семейството е производството на чистосортови вина със спонтанна, дива ферментация и отлежаване в големи дървени съдове от 3000 литра от неизпечен славонски дъб.

Всички от този производител
Пиемонт

Пиемонт

Пиемонт се радва на ненадминато място сред най-добрите винарски региони в света. Разположен в северозападна Италия, той е домът на повече вина DOCG от всеки друг италиански регион, сред които са толкова известни и уважавани имена като Barolo, Barbaresco и Barbera d'Asti. Макар и известен със своите строги, танинови и флорални червени вина, произведени от Nebbiolo, най-голямата история за успех на Пиемонт през последното десетилетие е сладкото, бяло, пенливо вино Moscato d'Asti. Пиемонт се намира, както подсказва името му, в подножието на Западните Алпи, които обграждат северната и западната му страна и образуват неговата естествено граница с Прованс. На югоизток се намират най-северните Апенински планини. Тези ниски крайбрежни хълмове разделят Пиемонт от неговия дълъг, тънък съсед Лигурия и Средиземно море отвъд. Пиемонт: „в подножието на планините“ Алпите и Апенините имат голямо значение тук, по различни начини. Те са до голяма степен отговорни за благоприятния климат в региона и в продължение на много векове осигуряват определено ниво на защита от нашествие. Въвеждането и редовното актуализиране на чужди технологии за винопроизводство е една от основните причини Пиемонт да остане толкова напреднал в лозарството в сравнение с други италиански региони. Близостта на региона до Франция също играе роля в това.

Всички вина от този регион
Небиоло

Небиоло

Небиоло е сортът, стоящ зад топ-вината от Пиемонт в Италия, най-отличителните от които са Бароло и Барбареско. Характеризират се със силни танини, висока киселинност и много типичен аромат, често оприличаван на катран и рози. Името идва от мъгла ( nebbia) - типична гледка по лозовите хълмове през есента. Бароло вината са мощни и интензивни и може би с по-голяма световна известност, но все по-често напред излизат и по-елегантните и ароматни вина Барбареско - особено в последните години на 20ти век.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю