Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Регион
 4. Стар свят
 5. Франция
 6. Шампан
 7. Бруно Пайар Блан де Ноар Гранд Крю NV

Бруно Пайар Блан де Ноар Гранд Крю NV

Изчерпана наличност
Арт.№ 4841

Изцяло направено от първа преса на Пино Ноар от 4 села със статут на Гранд крю: Verzenay, Mailly, Verzy и Bouzy. Първите три от тях с преобладаващо северно изложение, те са обединени от елегантността и характерната дълбочина на Пино ноар, който се отглежда там.

Винифицира се предимно в инокс, с малък процент отлежаване в дъб (15-20% в зависимост от годината) за обогатяване на бленда. Три години върху утайките. След дегоржиране, чиято дата е посочена на задния етикет, Blanc de Noirs Grand Cru престоява още минимум шест месеца в избата. Подобно на всички шампански на Maison Bruno Paillard, то е категория Extra-Brut, с дозировка от 3 г/л.

Носът примамва с аромати на листенца от червена роза и череши в комбинация с розов грейпфрут и пипер. С времето прогресивно се усилва усещането за букет от сладки подправки и изключителна свежест. Поразителна и апетитна атака на небце, в която соленоватата нотка и деликатността на плодовете се преплитат в усещане за умами, което изисква храна. Дълбочината на това вино се разкрива постепенно около нотки на месеста череша и кумкуат. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Роза Роза
 • Подправки Подправки
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Още от този производител

Научи повече за продукта

Бруно Пайар

Бруно Пайар

Bruno Paillard произлиза от семейство на търговци и производители на вино от 1704 година насам. През 1975, едва 27 годишен, но понатрупал опит в търговията с Шампанско, той основава своя компания, без лозя и винарна и без финансиране. Продава колата си и започва да произвежда Шампанско във винарна под наем, избирайки внимателно грозде от независими производители. През 1994 успява да купи първото си лозе - 3 хектара с класификация Grand Cru в Oger, Côte des Blancs. От този момент до днес, Bruno Paillard, с много търпение и упоритост, успява да достигне 32 хектара, в това число и 12 класирани Grand Cru. От гледането на лозите до прецизното производство Bruno Paillard се е посветил на правенето, единствено, на най-доброто Шампанско - елегантно, меко, с впечатляваща чистота и свежест. Той успява да пробие в бизнес, в който от сто години не е имало нов играч. Winique история и вино!

Всички от този производител
Шампан

Шампан

Регионът Шампан е разположен най-северно спрямо всички лозови региони на Франция. Отличителният вкус и чистота на истинското шампанско със сигурност се дължи на варовитата почва и континенталните условия за отглеждане. За разлика от повечето други вина, характерно за тези от Шампан е, че реколтите от различни години се смесват, за да се получи финален продукт (non-vintage) или се смесват различни вина от една и съща реколта - в този случай виното е vintage и годината му е обозначена на етикета. Това означава в крайна сметка, че качеството на полученото шампанско зависи много от баланса между качеството на гроздето и уменията на енолозите, затова и те се популяризират според името на производителя. Така в Шампан и по света най-познати са имена като Krug, Mumm, Bollinger, Veuve Clicquot, без да пропускаме и добре познатите марки Dom Perignon, Moët & Chandon и Taittinger. Сортовете грозде в този регион са Шардоне, Пино ноар и Пино мюние, които присъствуват в различно съотношение във вината от Шампан. Често се произвеждат и така наречените Blanc de Blanc, направено само от грозде шардоне, както и Blanc de Noir, което е бяло шампанско, но направено от червеното грозде Пино ноар. Любопитен и малко известен факт е, че в Шампан пенливото розе се прави при смес между бяло и червено вино, а не както е стандартът за производство на вино розѐ.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю