Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Шабли Премиер Крю Во де Вей Паскал Бушар
Шабли Премиер Крю Во де Вей Паскал Бушар

Шабли Премиер Крю Во де Вей Паскал Бушар 2018

Изчерпана наличност
Арт.№ 2066

След пресоването на гроздето и изцеждането на соковете, мъстта ферментира в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура (70%) и в дъбови бъчви (30%). След като ферментацията приключи, виното отлежава на фини отайки в същите контейнери за приблизително 10 месеца. Преди да бъдат бутилирани, вината се смесват преди да преминат през последния период на стареене в резервоари от неръждаема стомана.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Шардоне

Доминиращи аромати

 • Дюля Дюля
 • Ванилия Ванилия
 • Ядки Ядки
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Паскал Бушар

Паскал Бушар

Разположен в сърцето на региона Chablis, Maison Pascal Bouchard подбира и винифицира най-доброто грозде в своите изби, предлагайки пълна гама от Chablis Grand Cru и Premier Cru, Chablis и Petit Chablis. Извън фокусът върху красотата на сорта Шардоне, Паскал Бушар предлага и интересен прочит на стария и леко позабравен сорт Auxerrois. Вината от Pascal Bouchard изразяват типичния, уникален тероар на Шабли, с неговите плодово-минерални аромати и се разпространяват в над 40 страни по целия свят.

Всички от този производител
Бургундия

Бургундия

В тази област червените вина се произвеждат от един сорт - Пино Ноар, но вината всъщност се различават по качество от леки и обикновени до богати, сложни и наистина величествени. Бургундия се слави със силно “надробените” си лозови насаждения и като цяло веруюто е, че колкото по-малка е площта на лозето, толкова по-добро е виното. Най-добрите бургундски вина идват от Кот д'Ор, ивица от едва 30 мили, разделена в центъра на 2 отделни части; Кот дьо Нуит на север и Кот дьо Бон на юг. Славата на Cotê de Nuits е в червените вина - тук се произвеждат 95% червени вина от гроздето Пино Ноар. Естествено тук са и едни от най-добрите, способни да отлeжават, най-екзотичните и скъпи вина. Côte de Beaune произвежда приблизително 38% бяло вино, 60% червено и 2% пенливо. Сортът за бялото вино е изключително Шардоне, а качеството варира от най-добрите, Montrachets и Corton Charlemagnes, Meursault, Puligny и Chassagne до по-обикновения Macon Blanc. Първите по традиция отлежават в малки дъбови бъчви, докато вината от Macon обикновено са с по-лек характер и съответно добро съотношение между качество и цена. Червените вина от Бон не притежават славата на “събратята” си от Кот дьо Нуит, като тук изключения са тези, които идват от Помар, Кортон и Волне. В общия случай са по-леки по стил, но в зависимост от реколтата могат да покажат потенциал, който успешно съперничи на Côte de Nuits и не само.

Всички вина от този регион
Шардоне

Шардоне

Смело можем да заявим, че това е най-известното бяло грозде и най-разпространеното в света. Разбира се, най-разпознаваеми са вината, идващи от Бургундия (особено Шабли) и Калифорния, не трябва обаче да се подценяват и други региони като Италия, Австралия, Нова Зеландия и дори Южна Америка. Не е лесно да се опишат ароматите на шардонето. Причина за това не е толкова в комплексността на сорта, колкото на податливостта му към допълнителни еноложки техники - като ябълчно-млечна ферментация, добавяща масленост и плътност на тялото и ферментация или отлежаване в дъбови бъчви, привнасящи опушени ванилови, медени и дори канелени нотки във виното, а контактът с фините утайки пък придава тестени, бисквитени нюанси. И всичко това приятно инкорпорирано с плодовите аромати на сорта - тропически плодове като банан, гуава, ананас и костилкови такива - праскови, нектарини и кайсии, понякога примесени дори с цитрусови и ябълкови нотки. Кои ще са доминиращите аромати зависи от климата - по-топлите региони ( Калифорния, Австралия) извикват на преден план тропическите такива, умерените ( Южна Бургундия, Нова Зеландия) - костилковите, докато по-хладните ( Шабли, Шампан ) клонят към цитрусовите и ябълкови нюанси.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю