Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Бойд Кантенак, Марго, Бордо
Шато Бойд Кантенак, Марго, Бордо

Шато Бойд Кантенак, Марго, Бордо 2014

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0127

Типичен бордо бленд, отлежавал 15 месеца в дъбови бъчви, като за виното самоток са използвани нови такива. Във вкуса първото впечатление е за комплексност, гъвкавост и свежест. Финалът е дълъг, елегантен и плодов.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ванилия Ванилия
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Мента Мента

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато Бойд Кантенак

Шато Бойд Кантенак

Chateau Boyd-Cantenac е купено от Pierre Guillemet през 1932 година. По това време, той вече е опитен винар и притежава още едно имение в апелация Margaux, Chateau Pouget. И до момента семейството управлява и двата имота, като за тях сега се грижи синът на Pierre, Lucien. 17те хектара лозя са засадени с 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 8% Cabernet Franc и 7% Petit Verdot. Виното отлежава 12 - 18 месеца в бъчви, от които 50% нов дъб. Boyd Cantenac обикновенно достига зрялост след 5-10 години, но е приятно и по-младо, ако го оставите да диша за час-два. Винарната продава по-голяма част от виното си през негосианти и етикира и бутилира само около 10%.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю