Безплатна доставка над 119лв

Шато Гийон Грав 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6077

2019 бе много красива реколта, пълна с контрасти. С дъждовна пролет, последвана от сухо лято. Много горещ и сух септември, който позволява на гроздето да достигне изключителна зрялост, а много ограничените добиви (по-ниски от тези през предходните реколти), са довели до грозде със завидна концентрация.

Купажът на виното е Мерло 54 % и Каберне совиньон 46 %, като Мерлото се бере приблизително 2 седмици преди Кабернето (Мерло от 19 до 29 септември, Каберне совиньон от 7 до 11 октомври). Всички тези технически показатели свидетелстват за една изключителна реколта от една изключителна апелация! 

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Танини
  • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

  • Боровинка Боровинка
  • Къпини Къпини

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

  • Червени меса Червени меса
  • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
  • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Още от този производител

Научи повече за продукта

Château Guillon

Château Guillon

Château Guillon (Шато Гийон) се намира в село Castres-Gironde. Има доказателства за римско присъствие в Кастр през първи век пр.н.е., което дава основание да се предполага, че римляните по това време вече са знаели за потенциала за производството на вино. Всъщност пет века по-късно римският поет Аузоний описва бреговете на река Гарона като обрасли с лозя. Лозята на Château Guillon се намират в сърцето на апелацията Graves, върху почви, които са комбинация от чакъл и пясък, което е залог за изключителните качества на тези вина. През 1992 семейство Кастел закупува 94 хектара от имението, след като са били арендатори на лозята през предходните 16 години. Оттогава насам фамилия Кастел продължава безупречната си работа в имението, като същевременно обновява съоръженията за производство на вино, което позволява на Château Guillon да създава вдъхновяващи вина.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю