Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Кируан, Марго, Бордо
Шато Кируан, Марго, Бордо

Шато Кируан, Марго, Бордо 2010

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отспъпка за лоялна програма.
Арт.№ 0131

Ето едно класическо Бордо от левия бряг, разположено в апелацията Margaux, която е сред емблемите на прочутия френски район. Château Kirwan е едно от редките Troisièmes Crus и е сред най-престижните производители в Бордо. Купажът е базиран на Каберне совиньон с по-малко присъствие на Мерло и едва около 10-15% Каберне фран и Пти вердо. Виното е отлежавало 18-20 месеца в дъбови бъчви, от които около 1/3 нови. Винификацията отразява стремежа към придържане към стилистиката на вината на Kirwan, но всяка реколта носи в себе си и частица уникалност. Тъкмо в момента започва да стига своя апогей, но има пред себе си още години живот!

Алк. 13.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ванилия Ванилия
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Карамел Карамел

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Кируан

Шато Кируан

Chateau Kirwan датира от 1710 година и се намира в регион с апелация Margaux, разположен на платото Cantenac, с изглед към река Garonne. Името е на неговия ирландски собственик, който е гилотиниран през 1792. От 1925 Kirwan е собственост на една от най-старите и големи компании търгуващи с вино в региона Schröder and Schÿler. Лозите са засадени с 45% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 15% Cabernet Franc и 10% Petit Verdot. За район Margaux, това е най-високият процент на участие на Cabernet Franc и Petit Verdot. Тяхното присъствие в купажа обаче варира според сезона, защото тези сортове не винаги успяват да достигнат необходимата зрялост. Chateau Kirwan изживява разцвет и предстои да видим още много прекрасни реколти.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю