Безплатна доставка над 89лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Л'Еванжил, Померол, Бордо
Шато Л'Еванжил, Померол, Бордо

Шато Л'Еванжил, Померол, Бордо 2012

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0160

Елегантно вино с несравним букет и финес. Отлежавало е 18 месеца в нови дъбови бъчви. Изискано и копринено, с добре интегрирани зрели танини и дълъг и плодов финал.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Кафе Кафе
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Препечено Препечено

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово, но ще запази качествата си

Повече за това вино

Шато Л'Еванжил

Шато Л'Еванжил

Chateau L`Evangile се слави с едно от първите лозя в Pomerol. В началото на 19 век имотът придобива вида, в който се намира и в момента, а през 1868 г. L'Evangile влиза в списъка на Premier Cru du Haut-Pomerol. През 1990 г. Domaines Barons de Rothschild Lafite придобива имението и от този момент започва реновация на лозовите насаждения и на винарната. 14-те хектара лози са засадени с Merlot 78% и Cabernet Franc 22% върху чакъл, примесен с пясък и глина. Винификацията е традиционна с дълга ферментация и отлежаване в 40% нов дъб за 16 - 20 месеца. Качеството постоянно расте и с Michel Rolland за консултант L'Evangile предлага класа, която се мери с тази на прочутите Pétrus и Lafleur.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю