1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Ненан, Сент-Емилион, Бордо
 • 90

Шато Ненан, Сент-Емилион, Бордо 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0041

Приятните нотки, произлизащи от Мерло, в комбинация с продължителното стареене в дъбови бъчви и уникалността на Померол, правят това вино неповторимо и запомнящо се.

Алк. 13.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Шоколад Шоколад
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Трюфел Трюфел

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Шато Ненан

Шато Ненан

Винарната се намира в Бордо, една от най-големите в югозападните склонове на Pomerol. Консултат на шатото е един от най-видните енолози в световен мащаб Michel Rolland. Лозовите масиви са с площ 26.5 ха и са засадени с 78% Merlot, 21% Cabernet Franc и 1% Cabernet Sauvignon. През годините Cabernet Sauvignon е намалено за сметка на Merlot, което придава на виното мекота и дълбочина. Почвата е основно чакълеста и глинесто-песъчлива, с малко съдървание на желязо. Средната възраст на лозите е 30 години, някои от най-старите са на 50 години. Вината, които се произвеждат в шатото се отличават със стегната структура и свежест. Някои ги определят като “по скоро мъжки вина”. Както всички велики вина на Pomerol, Château Nénin разцъфтява във времето, като в зависимост от реколтата, това може да отнеме между 10 и 25 години.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю