BG

Добавен продукт (и)

Няма избрани продукти в количката.
Няма добавени продукти.

  1. Начало
  2. Винен магазин
  3. Chateau Nenin
Chateau Nenin

Chateau Nenin

Chateau Nenin
Приятните нотки, произлизащи от Мерло, в комбинация с продължителното стареене в дъбови бъчви и уникалността на Померол, правят това вино неповторимо и запомнящо се.
  • 750 мл
  • 2011
  • Алк. %: 13.5
139,00 лв.
В наличност

Остават само 8 броя!

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Безплатна доставка до 1 работен ден.

Chateau Nenin
Chateau Nenin
2011

Chateau Nenin

Винарната се намира в Бордо, една от най-големите в югозападните склонове на Pomerol. Консултат на шатото е един от най-видните енолози в световен мащаб Michel Rolland. Лозовите масиви са с площ 26.5 ха и са засадени с 78% Merlot, 21% Cabernet Franc и 1% Cabernet Sauvignon. През годините Cabernet Sauvignon е намалено за сметка на Merlot, което придава на виното мекота и дълбочина. Почвата е основно чакълеста и глинесто-песъчлива, с малко съдървание на желязо. Средната възраст на лозите е 30 години, някои от най-старите са на 50 години. Вината, които се произвеждат в шатото се отличават със стегната структура и свежест. Някои ги определят като “по скоро мъжки вина”. Както всички велики вина на Pomerol, Château Nénin разцъфтява във времето, като в зависимост от реколтата, това може да отнеме между 10 и 25 години.

Как ще гласувате за този продукт?

Цена - Качество
90 Да
2015: Коментирано в Le Guide Hachette des Vins
90


       

Вашето Вино, Опаковано и Доставено.

От лозето до Вашата чаша, виното изминава дълъг път. На всяка стъпка то е обградено от много грижи и внимание. Ние сме малка част от този път (последната), но приемаме много сериозно задачата, Вашето вино да достигне до Вас в най-добрия вид, по най-удобния и сигурен начин.

За Ваше спокойствие пратката пътува в сигурна опаковка, а при нужда и със застраховка. Ще я доставим на място до посочен от Вас адрес, бързо и сигурно - а в рамките на град София понякога и за часове.

За Ваше удобство ще се постараем да спазим пожелания часови диапазон, посочен в поръчката Ви.