1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Леовил Лас Каз Кло дю Марки, Сен Жулиен, Бордо
 • -15%
 • 92

Шато Леовил Лас Каз Кло дю Марки, Сен Жулиен, Бордо 2009

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0167

Благодарение на тероара и добре подбраните купажни сортове виното е получило своя необикновен характер. Вкусът е копринено гладък, танините са фини и кадифени.

Алк. 13.5%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Ванилия Ванилия
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Повече за това вино

Шато Леовил Лас Каз

Шато Леовил Лас Каз

Domaine de Leoville е един от най-старите и големи имоти в Medoc и лидер в St.Julien. Неговите 97 хектара са върху чъкълесто глинена почва, като най-големият парцел е ограден с каменна стена и се простира между село St.Julien и Château Latour. Във виното доминира сорта Cabernet Sauvignon (65%), който отлежава в 80% нов дъб за 18 месеца. Léoville Las Cases прави най-екзотично ароматното вино в цял Médoc. В голяма част това се дължи на по-ниските температури на ферментация, които позволяват на виното да запази младежкото богатство на аромата си. По класификация Léoville Las Cases е 2ème Cru Classé, но виното, което прави има качество на 1er Cru Classé.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю