Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Кот дю Рон "Кюве Спесиал"

Кот дю Рон "Кюве Спесиал" 2017

Изчерпана наличност
Арт.№ 1799

Изкустно балансиран купаж от Гренаш и Сензо. Сочни и зрели аромати на червени и черни плодове, обогатени от елегантно осезаеми тонове на пушек, кожа, дървесни гъби, тютюн и маслина. Присъства и изключително освежаващ, интересен и балансиран нюанс на зелена ябълка. Определено на лице е потенциал за еволюция в бутилка, но виното е пивко и вкусно и сега.

Алк. 13.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Кожа Кожа
 • Черен пипер Черен пипер
 • Трюфел Трюфел

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Шато дю Бюкастел

Шато дю Бюкастел

Château de Beaucastel е винарна, разположена в южната част на долината на Рона във Франция, с лозя в апелация Châteauneuf du Pape и околностите й. Характерно за Beaucastel е, че включва всички 13 разрешени сорта грозде в червеното си вино Châteauneuf du Pape, като водещ сорт е Mourvèdre. Château de Beaucastel притежава общо 130 хектара земя, от които 100 хектара са засадени с лозя, находящи се в по-голямата си част в апелация Châteauneuf du Pape. Винарната носи името си от семейство Бокастел, първите обитатели на района, още от 16 век, макар че те не са основателите й. Днешните собственици на Бокастел придобиват имението през 1909 г. и оттогава си остава собственост на семейство Перен. Beaucastel използва големи, стари бъчви (foudres) за вината, като само за сорта Syrah позволява контакт с нов дъб. Различните сортове грозде се винифицират отделно и по-късно се смесват за получаването на финалния бленд във виното.

Всички от този производител
Долината на Рона

Долината на Рона

Долината на Рона представлява дълга, тясна ивица в южния център на Франция. На практика този регион се разделя на два подрегиона, всеки със своята типика и идентичност - Северна и Южна Рона. Северният участък е най-известен с легендарни и дълготрайни червени вина предимно от грозде Сира: Ермитаж, Кот Роти, Св. Йосиф и Корнас, както и с ароматното бяло вионие от Кондрие. Югът е дом на пълноценните Шатоньоф-дю-Пап и Жигондас, както и на леките Розе от Тавел. Chateauneuf-du-Pape може да бъде бленд от до 13 различни сорта, от които 3 са дори бели. Това е и основната разлика между него и Жигондас, където бели сортове в бленда не се допускат. Най-известните от тези основни червени сортове са Гренаш, Мурведър, Сира и Синсо, а белите са Русан, Марсан и Вионие.

Всички вина от този регион
Гренаш

Гренаш

Гренаш е широко разпространен сорт във Франция, Испания, Австралия и САЩ. Френското наименование е гренаш, испанското - гарнача, а на остров Сардиния се нарича Канонау. Във Франция гренаш е част от типичния бленд от Долината на Рона - не само за световноизвестното червено ( Шатоньоф дю Пап), но и за отличителното розе от Прованс. В Испания гарнача е един от основните сортове във вината от престижната апелация Приорат.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю