1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Рафаел Мидоар Креман Розе Лоара Брут NV

Рафаел Мидоар Креман Розе Лоара Брут NV

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3779

Рафаел Мидоар е пето поколение винар който притежава 27 хектара лозя в района на Туран,близо до замъците Шамбор и Шеверни по поречието на р.Лоара. Възрастта на лозята е между 5-35 години които са засадени върху глинести-кремъкови почви като 20 хектара са засадени с бели сортове и 7 с червени.Климатът е по-мек,с повече сухи месеци.

Алк. 13 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Ягода Ягода
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Десерти Десерти

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

РАФАЕЛ МИДОАР

РАФАЕЛ МИДОАР

Рафаел Мидур е пето поколение винар който притежава 27 хектара лозя в района на Туран,близо до замъците Шамбор и Шеверни по поречието на р.Лоара. Възрастта на лозята е между 5-35 години които са засадени върху глинести-кремъкови почви като 20 хектара са засадени с бели сортове и 7 с червени.Климатът е по-мек,с повече сухи месеци.

Всички от този производител
Лоара

Лоара

Това е един дълъг и разнообразен регион в Западна Франция, съседен на река Лоара, който произвежда интересни вина - от очарователни и плодови до богати и дълготрайни. Представител на червените сортове тук е каберне фран и вината от Бугей и Шинон са отличн, но всъщност белите сортове са спецификата на Лоара. Най-разпространени са Chenin Blanc (Vouvray), Melon de Bourgogne (Muscadet) и Sauvignon Blanc (Sancerre, Pouilly Fumé). Сансер и Пюи Фюмѐ са излезли от сянката на региона си и може да се каже, че са добре известни по света - първият с типчиния минерално-тревист характер на вината, а вторият - с по-голямата комплексност на тялото и аромата поради контакта с дъб, въпреки че сортът е един и същ - совиньон блан.

Всички вина от този регион
Каберне Фран

Каберне Фран

Каберне Фран е червен сорт грозде с тъмна кожица, основно познат като част от класическия Бордо бленд, където добавя във виното нотки на билки, тютюн и тъмни подправки. Чистосортовите вина са с леко до средно тяло и често се характеризират с аромат на зелен пипер.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю