Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Крю Ла Макелин Бордо Руж Кастел

Крю Ла Макелин Бордо Руж Кастел 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6089

Лозето е 640 декара. Засадени са 6500 лози на хектар върху песъкливо-глинести почви. Мерло доминира купажа с 93%, като допълненията са Пти Вердо 4% и Каберне Совиньон 3%. Виното се усеща плътно и кремообразно, изобилни аромати и вкусове на касис, къпини и сливи са допълнени от меки и гладки танини, свежест и лека нотка на тютюн. Финалът е дълъг и плодово пикантен. Перфектна комбинация са меса на грил, агнешки котлети и телешки стек алангле.

Алк. 14 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Касис Касис
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Тютюн Тютюн
 • Карамфил Карамфил

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Печени зеленчуци Печени зеленчуци

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Castel Freres

Castel Freres

Историята на братята Кастел започва през 1949 година, когато Пиер Кастел основава компанията, и в следващата година кани в съдружието братята си Ален и Роми. Castel Freres започват с търговия на вина от Бордо, отначало в самия град Бордо (където впрочем и до ден днешен е централният им офис), но компанията непрекъснато разширява своя размер и обхват и за много кратко време става значителен фактор на пазара. Кастел постепенно навлизат и в други отрасли на винения бизнес: първо започват с бутилиране, а след това се насочват към придобиването на собствени имения, лозя и т.н., из Франция. Първият им фамилен домейн е Chateau de Goelane Bordeaux Superieur, придобито през 1957 г. Днес те притежават 19 имения, като Seewines е ексклузивен партньор и дистрибутор на осем от тях, рзположени в Бордо, Лангедок-Русийон и Прованс. Освен Grand Crus Classes и Grand Crus, Кастел произвеждат и много трапезни вина (vin de table). През 1992 те купуват от Pernod Ricard основния си конкурент във Франция - Société des Vins de France. През 1998 година Group Castel купуват и веригата от винени магазини Nicolas, като започват да разширяват дистрибуторската си дейност и към днешна дата разполагат с над 500 обекта из цяла Франция, Обединеното кралство, Белгия, Германия и Полша. През 2008 компанията разширява дейността си от Южна Франция към долината на Лоара и Бургундия. Вината от по-висок клас се продават като селекция Chateaux and Estate на Castel, сред които са и марките, с които ние работим. Кастел притежават 1400 ха лозя във Франция и 1600 ха в Африка – в Мароко, Тунис и Етиопия. Произвежда 640 млн. бутилки, 59% от които за френския пазар,

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю