Безплатна доставка над 119лв

Шато Авли Кюве 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4241

Многопластово, обемно и живо – красиво вино. През 2021 г. своето място като главен технолог в Шато Авли заема Пламена Абаджиева, наред с консултантите от ВиноСтудио – Николай Кръстев, Радостин Милков и Петър Георгиев.

Лозята на избата са разположени в землището на село Глушник, област Сливен. Обособени са два масива – Бозалъка и Рупов дол. Грижата за лозята стартира още през 2006, като през 2018 г. е направена конверсия и е изградено капково напояване. Лозята са разположени на терени с глинесто-каменисти почви. Този тероар придава изключителна минералност на вината и е основен отличаващ елемент за характера им. Гроздето е селектирано и брано на ръка в касетки, в средата на септември. Ферментацията протича в малки иноксови съдове с контрол на температурата. Виното отлежава 10 месеца върху фините утайки във френски барици.

Концепцията по създаването на този бленд е свързана с отразяването на специфичния каменист тероар, където се намират лозята. Иновативната работа на технолозите, съчетана с особеностите на тероара се отразява в приятния плодов вкус. Виното следва тенденциите на елегантните балансирани вина, с внимателно присъствие на дъбово отлежаване, което го прави лесно за консумация.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Боровинка Боровинка
 • Слива Слива
 • Черна череша Черна череша

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Шато Авли

Шато Авли

Шато Авли, се намира в с. Глушник, Сливенска област. Името произлиза от средновековния град Авли, известен със земеделието и винопроизводството си. Лозята са засадени през 2006 г. като е използван френски посадъчен материал. Разположени са върху 330 дка на два масива (Бозалъка и Рупов дол) в подножието на сливенската планина – на терени с благодатни глинесто-каменисти почви, с южно изложение и отличен въздушен дренаж. Освен благоприятния си тероар, климатични особености и терен, земята е богата на няколко вида камъни, което също допринася за вкусовите качества и специфичния разпознаваем характер на вината. През 2018 г. е направена конверсия на лозята както е и изградено капково напояване и в двата масива. Отглежданите сортове са Каберне Фран, Каберне Совиньон, Мерло, Пино Ноар, Каладок, Сира, Мускат, Пино Гриджо, Гевюрцтраминер и Вионие.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю