1. Начало
 2. Вино
 3. Каберне Совиньон, Пти Вердо, Сира & Мерло Dear Gentleman Wine Hippies

Каберне Совиньон, Пти Вердо, Сира & Мерло Dear Gentleman Wine Hippies 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1741

Усещане от виното - дързост и благородство елегантно танцуват, сменяйки лидерската си позиция по небцето. Един нестандартен и подчертано дързък купаж, доминиран с малка преднина от Пти Вердо. Акомпанират му класическите Бордолески Каберне Совиньон, Мерло и освежаващото присъствие на Сира. Вино с финес и перспектива за интригуваща еволюция.

Алк. 14%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове
 • Дървесни аромати Дървесни аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Още от този производител

Повече за това вино

Уайн Хипис

Уайн Хипис

Лицата зад проекта Уайн Хипис са тези на Димитър Николов и Атанас Балев. И двамата са познати в българската виносцена и се радват на завиден натрупан с годините опит в тази сфера. Димитър Николов е сомелиер-професионалист и заедно със съпругата си Донка ръководи и проекта Apollowine, където за пръв път създава собствени серии вина през 2017 година (купаж с Широка Мелнишка Лоза, реколта 2017, осъществен във Вила Мелник и Шардоне Barrel fermented 2015 съвместно с винарна Зеланос, която консултира).Атанас Балев е ресторантьор, който прави истински фурор през последните четири години като управител на ресторант Космос в София. Тук той експериментира успешно със собствени серии вина, които са достъпни единствено и само на територията на ресторант Космос и до днес могат да бъдат открити във винения му лист. Общото между двамата е, че са сигурни, че определени български изби се справят изключително добре с точно определени сортове, защото са придобили най-подходящите тероари, на които са засадени. Затова решават да направят селекция от отделни тероари, които са емблематични за дадени изби и сортове, които съответстват на представата за честни и в същото време необикновени вина. Чрез проекта Wine Hippies Димитър и Атанас разказват всъщност собствената си история на бунтари и нестандартно мислещи във винен аспект.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю