Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Десертни вина
 5. Асзу 6 Путоньош, Капи Винярд (десертно), Токай 0.500 мл.

Асзу 6 Путоньош, Капи Винярд (десертно), Токай 0.500 мл. 2011

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 1208

Капи е емблематичен лозов масив с южно разположение, засаден с най-популярния сорт за региона Токай - Фурминт. Заразеният с botrytis cinerea плод ферментира в иноксови съдове, след което отлежава 2 години в унгарски дъб. Виното се съхранява в избата до 2015г.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сладост
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Фурминт

Доминиращи аромати

 • Кайсия Кайсия
 • Мед Мед
 • Подправки Подправки
 • Тропически плодове Тропически плодове

Чаша за консумация

За десертно вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Десерти Десерти
 • Екзотични подправки Екзотични подправки
 • Шоколад Шоколад

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Дисзноко

Дисзноко

Винарна Disznókő (Дис-нок-йъ) се намира в североизточна Унгария, близо до границата със Словакия на подхода към апелация Токай. Обработват се 104 хектара с традиционни сортове Furmint (60%), Harslevelu (30%), Zeta (9%) и Sárgamuskotály (1%), върху глинеста почва и слой богата на минерали вулканична скала под нея. Токай е първият винарски район в света, приложил системата на класификация на парцелите през 1772 година - повече от 100 години преди прочутата класификация в Бордо. Винарна Disznókő - със статут Premier Cru, възстановява, благодарение на много грижи и инвестиции, славата на Токайското вино от времето на Луи XIV, който го прави известно с репликата си - “Vinum Regum, Rex Vinorum”, “Вино на крале, Крал на вината”."

Всички от този производител
Токай

Токай

Районът е разположен върху романтичен пейзаж от изби, лабиринти, лози и склонове, сгушени в подножието на планината Земплен. Историята му на винопроизводство датира от повече от хиляда години. Произвеждано повече от хиляда години, виното от Токай е сервирано във Версай и е станало любимо вино на Луи XV, крал на Франция.Този регион има уникален микроклимат, който позволява на виното да развие отличителен вкус. Всъщност първата световна система за класификация на лозя е създадена тук през 1730 г. с кралски указ, последвана от определянето на Токай като първото наименование в света през 1757 г. Районът се състои от около 30 села и градове, всеички със собствени винарни. През топлите месеци гроздето виси от лозите, които се простират по склоновете. Спирайки в местните винарни, можете да опитате различните сухи и сладки стилове и да научите за тяхното производство. В прохладните вулканични скални мазета дървени бъчви излъчват усещането за история, което прави Токай задължителна дестинация за всеки винолюбител. Има много средновековни замъци, пътеки сред природата и гурме ресторанти, които да разгледате в целия регион.

Всички вина от този регион

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю