Безплатна доставка над 119 лв.

Двор #1 Рубин 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4102

Рубинът е младата гордост на избата. Макар и от реколта 22 той е готов за пиене.

Препоръчваме да се декантира, за да разгърне вкусовия си потенциал. За младия Рубин Двор 1 решават да експериментират като 50% от виното е от сакарско лозе в с. Момково, а останалите 50% е Рубин от с.Брестовица (емблематично място за този сорт), от лозе на 70 години. Всичко ферментира заедно. В резултат се получи едно много типично и сортово младо вино.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Рубин

Доминиращи аромати

 • Виолетки Виолетки
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове

Чаша за консумация

Чаша лале

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Меки сирена Меки сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Двор#1

Двор#1

Винарска изба „Двор#1“ се намира в Перущица, на адрес : "Стопански двор" 1 и е започната през 2014 г. от група приятели просто като хоби. През 2019 г. Кирил Николов купува оформилото се предприятие и провежда първата пазарно ориентирана кампания. Той е завършил художествената гимназия в Пловдив, а после право и 17 години работи като наказателен съдия. Сега е адвокат, рисува, пише, готви и е планински спасител.

Всички от този производител
Тракийска низина

Тракийска низина

В този регион, който включва Южна България, климатът е умереноконтинентален защитен от северните ветрове благодарение на Стара Планина, с добро разпределение на дъждовете. Включва централните части на Тракийската низина и части от Сакар. В този район са концентрирани повечето от червените сортове грозде. Отглеждат се “Мавруд”, “Мерло”, “Каберне совиньон”, “Червен мискет”, “Памид” и други. Климатичните условия на района благоприятстват получаването на богати, плътни, запомнящи се червени вина от сортовете “Каберне совиньон” и “Мавруд”. Добрите вина от местния сорт “Мавруд” се ценят особено много, защото съчетават аромата и вкуса на червени дребни плодове, подправки и треви.

Всички вина от този регион
Рубин

Рубин

Рубин е кръстоска между небиоло и сира, получен в Плевен през 1944 година. Разпространен е не само в България, но и в Молдова, Румъния и Словения. Вината от рубин се отличават с високо качество и се характеризират с наситено съдържание на антоцианини, виновни за тъмния цвят на виното. Типичните аромати са сходни с тези на сирата - пиперени и виолетови, а таниновата структура рубинът дължи основно на небиолото. Вината често отлежават в дъбови бъчви, чиито ванилови и опушени нюанси омекотяват танините.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю