Безплатна доставка над 119 лв.

Рубин Резерва Ялово 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5916

100% рубин от два парцела по Родопската яка – стари лозя в землището на Куклен, и по-млади в землището на Белащица.

Стриктен подбор на зърната и мацерация за 18-20 дена в дървена каца. Отлежаването в бъчви от френски, американски и български дъб за 18 месеца, като стабилизацията и бистренето са направени естествено, без бистрители и щадяща филтрация.

Плътен рубинено-червен цвят. Носът е сортов, с преобладаващи нотки на черен плод: боровинка, арония, зряла череша,  както и капучино, черен пипер и ванилия. Елегантен и динамичен вкус. Тялото е гъвкаво с много сладост и зърнисти танини. Дълъг финал с акценти на дъб, пушек и чер плод.

Алк. 14.1 %

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Сухота
  • Танини
  • Свежест
  • Алкохол

Сорт

Рубин

Доминиращи аромати

  • Кафе Кафе
  • Череша Череша
  • Боровинка Боровинка
  • Ванилия Ванилия

Температура

Стайна температура Стайна температура

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Олд Скуул Уайнс

Олд Скуул Уайнс

Old School Wines са всъщност новото име на винарна Ялово, която се прочу с прекрасните си натурални вина

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Рубин

Рубин

Рубин е кръстоска между небиоло и сира, получен в Плевен през 1944 година. Разпространен е не само в България, но и в Молдова, Румъния и Словения. Вината от рубин се отличават с високо качество и се характеризират с наситено съдържание на антоцианини, виновни за тъмния цвят на виното. Типичните аромати са сходни с тези на сирата - пиперени и виолетови, а таниновата структура рубинът дължи основно на небиолото. Вината често отлежават в дъбови бъчви, чиито ванилови и опушени нюанси омекотяват танините.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю