Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Бели вина
 5. Евазо Бианко Веронезе Канозо

Евазо Бианко Веронезе Канозо 2022

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5244

Вино с бляскав, светложълт цвят. Носът е свеж и плодов, с тропически нотки и бели цветя. На небцето е свежо, леко, със забележителна минералност, която идва от базалтовата почва.  

Алк. 11.5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Цитруси Цитруси
 • Цветисти аромати Цветисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Canoso

Canoso

Семейство Канозо винаги е вярвало в качеството на виното, произвеждано на историческите хълмове на Monteforte d'Alpone. От 1876 г. насам Canoso произвежда вино, което се продава в насипно състояние в популярните стъклени съдове, наречени "damegiana", като дава приоритет на местната дистрибуция в Северна Италия. Още като съвсем млад Джузепе Менегело Канозо събира спестяванията си, за да може в началото на 70-те години на ХХ век той и семейството му да закупят ценен хълм с вулканична почва, наречен "Cà del Vento", и да положат основите за изграждането на новата изба. По-късно, с помощта на синовете си Примо и Масимо, съответно агроном и техник по лозарство, е въведен екологично устойчив подход чрез намаляване на производството и повишаване на качеството; като екип те постигат първото бутилиране през 1990 г. През 2016 г. Канозо се запознава с Джовани, предприемач с винен произход и заедно решават да възобновят марката. По този начин, с поглед към бъдещето, през годините компанията се доверява на екип, съставен от млади професионалисти, с международен опит и силно чувство за принадлежност, които се грижат за тази малка, но ценена винарна, всяко вино отразява разказа на една велика история...

Всички от този производител
Венето

Венето

Вината от Венето са многолики и необятни като самия него. Венето е по-малък регион от Пиемонт, Тоскана, Сицилия, Пулия, но произвежда повече вино от всеки от тях. Невероятен факт, който всъщност лесно може да бъде разбран, като споменем, кои са вината, които се произвеждат тук - Амароне, Валполичела, Соаве и - разбира се - Просеко. Все имена, добили световно признание, особено в последните десетилетия на 20ти век, когато италианското вино все повече започва да печели слава по света. Невероятното разнообразие на тероар и релеф, сортове и оптимални климатични условия са предпоставка и за многоликото представяне на Венето на винената сцена - от сухи, бели вина, до пенливото лятно изкушение, от леките червени и непретенциозни вина от Валполичела до плътните и наситени амароне и речото. Почти цялата гама на винопроизводството е представена тук, а като добавим и наситените с история градове - притегателната сила на Венето става още по-осезаема и могъща.

Всички вина от този регион
Гарганега

Гарганега

Гарганега е сорт бяло грозде, използвано най-вече за производството на известните вина Соаве и Гамбелара във Венето, Северна Италия. Сортът е един от най-широко разпространените в Италия - освен във Венето, може да се намери и в съседна Фриули и около езерото Гарда в Ломбардия, на юг в Умбрия, дори в Сицилия, където е известно с името Grecanico Dorato. От който и край на Италия да идва, класическото вино от Гарганега се отличава с аромати на прасковен цвят, бадем, кайсия и печени златни ябълки. Освен че е един от най-широко засадените сортове в страната, той е и един от най-старите - сведения за възхвалата на вината Soave от италианския елит се намират още от 6-ти век с описания „бели и чисти като лилия“. Гарганега е високопроизводителен сорт и винарите силно го ценят за това му качество. Но също и заради способността му за самобалансиране между качество и количество благодарение на умерената киселинност и елегантните, но с висока концентрация аромати. Макар и най-известен със сухите си вина, Гарганега произвежда и сладки вина под името recioto. Те са с богата текстура и имат концентрирани аромати на мед, захаросана лимонова кора, тропически плодове и сладки подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю