Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Пенливи вина
 5. Гергана Резерва Брут Царев Брод

Гергана Резерва Брут Царев Брод 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6216

Гроздето за виното е брано началото на септември 2020 от лозята на Винарска изба Царев Брод до град Шумен, 100% сорт Гергана. Готовия шампансковиноматериал е затворен с тиражен ликьор за вторична ферментация вкрая на май 2021. Протеклата за един месец ферментация в бутилка продължава с 24 месеца отлежаване върху утайката за по фини балончета и балансиране на вкуса. Бутилките са дегоржирани в началото на май 2023 . Цветът е светло лимонен със свежи зеленикави оттенъци.Перлите са плътни и дребни, със забележително дълга игра. Класически нос с минерален характер, с нотки на папур, тост и козунак. Освежаващо, сочно и стегнато в устата с много добра структура и киселини. Финалът е маслено-лимонов.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Гергана

Доминиращи аромати

 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Минерални аромати Минерални аромати
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Меки сирена Меки сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово за консумация

Още от този производител

Научи повече за продукта

Царев Брод

Царев Брод

Царев Брод е семейна винарска изба, която се намира в село Царев брод, област Шумен, в непосредствена близост до единствения скален барелеф в Европа – Мадарския конник - обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Винарната разполага с над 270 дка собствени лозя, в които се отглеждат сортовете Совиньон Блан, Траминер, Шардоне, Ризлинг и Пино Ноар. Тероарът се определя от климатичните особености на Средна Дунавска Равнина, разположен на 250 м надморска височина. Избата е разположена в непосредствена близост до лозовия масив.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю