Безплатна доставка над 119лв

Жигонда Руж 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 4280

Предимно от Гренаш, този типичен за Южна Рона бленд се допълва от Сира и по-малко от 15% Мурведър.
Традиционна винификация в неутрални иноксови и бетонени съдове, като при гроздовете са отделени чепките.
Отлежаването за период от 12-14 месеца се случва отново предимно в неутрални съдове, но отчасти и в дъбови бъчви за допълнителна комплексност.  
Дълбок рубинено-червен цвят, ароматите са типичните за сорта Гренаш зрели плодове, черни и червени. Мощен, но и хармоничен и балансиран представител на класическата апелация Жигонда. Дълъг финал, с нюанси на подправки, черен пипер и графит.
Виното има потенциал за отлежаване до 8 години, препоръчваме да декантирате по-млади реколти и да сервирате на температура от 17 градуса.

Научи повече за продукта

Alain Jaume et Fils

Alain Jaume et Fils

През 14 век, папа Йоан XXII построява дворец в село Châteauneuf. Той и неговите наследници, впечатлени от изключителния тероар, засаждат лозя около замъка на тераси, покрити с гладки заоблени варовикови камъчета. Така се ражда една от най-известните и ценени в света апелации: Châteauneuf du Pape. Семейство Jaume се е посветило на изкуството да се прави вино от 1826 г. насам. Вината на Alain Jaume имат огромен потенциал да стареят и са наситени, богати и сложни. Те отразяват и олицетворяват превъзходния тероар на южната част на долината на река Рона.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю