Безплатна доставка над 119лв

Годейо Мерайо 2022

Изчерпана наличност
Арт.№ 4439

Сортът е 100% Годейо.

Блед, прозрачен, златисто жълт цвят с интензивен нос на зелена ябълка и костилкови плодове и следи от цитрусови плодове и копър. Минерални усещания обгръщат виното и му придават голяма комплексност. Небцето е заоблено и обемно, без да губи усещането за свежест. Усещания за цитрус, зелена ябълка и минералност. Влиянието на отлежаванетосе появява в устата, обгръщайки виното и придавайки му приятно, леко сладко усещане за цялостна хармония. Подходящо е за комбинация с предястия, морски храни и риба.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Свежест
 • Алкохол

Сорт

Годейо

Доминиращи аромати

 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Цитрусови плодове Цитрусови плодове
 • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Морски дарове Морски дарове

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Bodegas Merayo

Bodegas Merayo

През 2010 г. Педро създава Merayo Bodegas y Viñedos Merayo. След като цял живот е в света на виното, той посвещава последните 20 години на възстановяване и поддържане на семейните лозя. По-голямата част от лозята са на възраст над 80 години. В продължение на десетилетия семейство Мерайо е било едно от най-важните имена в региона Биерсо. След това Педро инвестира време в цялостно обновяване на лозята с оглед на правенето на добри вина от местните сортове грозде, което в случая на Bierzo означава най-вече Менсия (Mencia) и Годейо (Godello). Той построява новото бодега в семейното имение и започва да прави вино там през 2010 г. Резултатите не закъсняват.

Всички от този производител
Биерсо

Биерсо

Биерсо (Bierzo) е испанско защитено наименование за произход (ЗНП) за вина, което се намира в северозападната част на провинция Леон (Кастилия и Леон, Испания) и обхваща около 3 000 km². На север граничи с провинциите Уренсе, Луго и Астурия, а на юг - с областите Ла Монтана, Ла Кабрера и Ла Месета, в Леон. Районът се състои от множество малки долини в планинската част (Alto Bierzo) и от широка, равна равнина (Bajo Bierzo). DO обхваща 23 общини, включително най-големия град в района - Ponferrada. DOP Bierzo има специален макроклимат, който е благоприятен за лозарството. От една страна, той е подобен на климата на Галисия по отношение на влажността и валежите, а от друга - на горещия и сух климат на Кастилия. Ниската надморска височина също помага за предотвратяване на късните слани и означава, че гроздоберът обикновено е с около един месец по-рано, отколкото в Кастилия. Средната годишна температура е около 12°C, като минималната през зимата е 3,5°C, а максималната през лятото - 24°C. Средните годишни валежи са малко над 700 мм, а лозята получават около 2200 часа слънцегреене годишно.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю