Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Спиртни
  3. Ракия & Грапа
  4. Грапа Боти да Рум Сибона

Грапа Боти да Рум Сибона

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5649

Специалната Grappa Riserva, която вече е отлежавала две години в дъб, след това отлежава 24 месеца в бъчви, използвани преди това за отлежаване на ром на някои от най-престижните дестилерии. Богатият, изтънчен букет с пикантни нотки и елегантният, отчетлив вкус с нотки на кафе и ванилия и с устойчив финал много наподобяват този на ром, който преди това е бил съхраняван в тези бъчви.

Джибрите (основно от Долчето, Барбера и Небиоло)са от грозде, подбрано по време на гроздобера. Дестилира се изключително на място, в медни дестилатори, като се използва целият опит на енолозите и майсторите дестилатори. Дълго отлежаване в резервоари от неръждаема стомана и допълнително отлежаване първоначално в продължение на две години в дъбови бъчви със средна вместимост, а след това в бъчви от ром за още две години (общо четири години в дъб).

Кехлибарен цвят. Богат и изтънчен нос, с нотки на подправки и тютюн. Елегантно и класно небце с нотки на кафе и ванилия. Дълъг финал. Перфектно съчетание със сушени плодове, орехи, бадеми, сладкиши и шоколад. Вкусно и със зрели сирена. Перфектният акомпанимент за пура.

 

Научи повече за продукта

Дестилерия Сибона

Дестилерия Сибона

Дестилерия Sibona се намира в зона Roero, в общинския район Piobesi d'Alba, на няколко километра от град Алба. Дестилерията е разположена в центъра на важен лозарски район, в който се отглеждат най-типичните лозя от Пиемонт: освен лозя от сортовете Барбера, Долчето, Москато, Шардоне, Арнейс и Бракето, се отглежда и Небиоло, от което се произвеждат вината Бароло, Барбареско и Роеро в съответствие с техните собствени зони на производство. Sibona е една от историческите дестилерии в регион Пиемонт и може да се похвали с най-стария лиценз за дестилация - № 1, издаден от UTF (официалната институция, която регулира всички дейности, свързани с дестилериите). Това е белег на солидно минало и престиж. От самото си начало дестилерията Sibona произвежда занаятчийски своите "грапа" от единични сортове лози. Процесът на дестилация се състои в изпаряване на пресни джибри скоро след пристигането им в дестилерията. Първоначално дестилацията се е извършвала с помощта на стария локомотив, който с времето отстъпва място на медните аламбици. Маркът се дестилира веднага след пристигането му в дестилерията, което позволява най-пълноценното извличане на ароматите на гроздето. Освен подбора на най-добрите джибри от района, грапата на Sibona достига високи нива на качество благодарение на прецизната дестилация, постоянното обновяване и усъвършенстване на оборудването, опита на двамата енолози, които работят в областта на дестилацията от години, премахването на първата и последната част от дестилата и не на последно място - дългия период на отлежаване в бъчви, който прави грапата не само мека и приятна, но и по-комплексна и ароматна. Дестилерията използва различни видове бъчви, като например бъчви от портвайн, шери, мадейра, уиски, ром и сотерн, с помощта на които произвежда специалните си резерви от грапа, включително грапа XO, отлежала над 6 години във френски дъб.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю