Безплатна доставка над 119 лв.
  1. Начало
  2. Спиртни
  3. Ракия & Грапа
  4. Грапа ди Бароло Сибона

Грапа ди Бароло Сибона

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 5645

Джибрите са от грозде Nebbiolo, използвано за производството на Barolo, подбрано специално за грапа по време на гроздобера. Дестилира се изключително на място, в медни дестилатори, като се използва целият опит на енолозите и майстори дестилатори. Дълго отлежаване в резервоари от неръждаема стомана и допълнително отлежаване в дъбови бъчви.

Бледо кехлибарен цвят. Интензивен букет с гладки пикантни нотки. Зряло, дълбоко и кадифено небце. Отличен баланс с хармонични дървесни нотки. Продължителен и устойчив послевкус. Отлично съчетание със сушени плодове, орехи, бадеми, сладкиши и шоколад. Вкусно и със зрели сирена.

 

Научи повече за продукта

Дестилерия Сибона

Дестилерия Сибона

Дестилерия Sibona се намира в зона Roero, в общинския район Piobesi d'Alba, на няколко километра от град Алба. Дестилерията е разположена в центъра на важен лозарски район, в който се отглеждат най-типичните лозя от Пиемонт: освен лозя от сортовете Барбера, Долчето, Москато, Шардоне, Арнейс и Бракето, се отглежда и Небиоло, от което се произвеждат вината Бароло, Барбареско и Роеро в съответствие с техните собствени зони на производство. Sibona е една от историческите дестилерии в регион Пиемонт и може да се похвали с най-стария лиценз за дестилация - № 1, издаден от UTF (официалната институция, която регулира всички дейности, свързани с дестилериите). Това е белег на солидно минало и престиж. От самото си начало дестилерията Sibona произвежда занаятчийски своите "грапа" от единични сортове лози. Процесът на дестилация се състои в изпаряване на пресни джибри скоро след пристигането им в дестилерията. Първоначално дестилацията се е извършвала с помощта на стария локомотив, който с времето отстъпва място на медните аламбици. Маркът се дестилира веднага след пристигането му в дестилерията, което позволява най-пълноценното извличане на ароматите на гроздето. Освен подбора на най-добрите джибри от района, грапата на Sibona достига високи нива на качество благодарение на прецизната дестилация, постоянното обновяване и усъвършенстване на оборудването, опита на двамата енолози, които работят в областта на дестилацията от години, премахването на първата и последната част от дестилата и не на последно място - дългия период на отлежаване в бъчви, който прави грапата не само мека и приятна, но и по-комплексна и ароматна. Дестилерията използва различни видове бъчви, като например бъчви от портвайн, шери, мадейра, уиски, ром и сотерн, с помощта на които произвежда специалните си резерви от грапа, включително грапа XO, отлежала над 6 години във френски дъб.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю