Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Спиртни
  3. Ракия & Грапа
  4. Грапа Рисерва Боти да Шери Сибона

Грапа Рисерва Боти да Шери Сибона

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 5647

Тази специална Grappa Riserva от барбера, която вече е отлежавала дълго време (около 2 години) в дъбова бъчви, след това отлежава повече от 24 месеца в бъчви, закупени в Испания и използвани преди това за отлежаване на "Шери" на някои от най-престижните винарски изби в Херес. За тази грапа, енолозите експериментират с използването на бъчви от Шери, като постигат изключителни резултати от качествена гледна точка. Деликатният и специфичен аромат, както и богатият, изтънчен вкус със сладък послевкус, много наподобяват тези на "Шери", което преди това е било съхранявано в тези бъчви.

Джибрите са от грозде Барбера, подбрано по време на гроздобера. Дестилира се изключително на място, в медни дестилатори, като се използва целият опит на енолозите и майстори дестилатори. Дълго отлежаване в резервоари от неръждаема стомана и допълнително отлежаване първоначално в продължение на две години в дъбови бъчви със среден капацитет, а след това в бъчви от Шери за още две години (общо четири години в дъб).

Кехлибарен цвят. Деликатен и интензивен нос с нотки на ядки и лешници. Уникално небце, плътно и елегантно, със сладък послевкус на сушени плодове и какао. Перфектно съчетание със сушени плодове, орехи, бадеми, сладкиши и шоколад. Вкусно и със зрели сирена. Перфектният акомпанимент за пура.

 

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю