Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Гуадо ал Тасо

Гуадо ал Тасо 2017

Изчерпана наличност
Арт.№ 1700

Първата реколта Гуадо ал Тасо е произведена през 1990. Виното отлежава 18 месеца в дъб и още 10 в бутилка.

Алк. 13,5 %

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Чушка Чушка
 • Ситни черни плодове Ситни черни плодове
 • Цветисти аромати Цветисти аромати
 • Дървесни аромати Дървесни аромати

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Стайна температура Стайна температура

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Гуадо ал Тасо

Гуадо ал Тасо

Tenuta Guado al Tasso се намира в малкия, но престижен DOC Bolgheri, на брега на Марема, на около сто километра югозападно от Флоренция. Този нрегион има сравнително нова история, DOC Bolgheri е одобрен през 1994 г. и оттогава се превърна в международно призната отправна точка за италианската и международната арена на винопроизводството. Имението обхваща площ от около 320 хектара (790 акра), засадени с лозя, разположени в красива равнина, заобиколена от търкалящи се склонове, известни като "Амфитеатърът на Болгери" поради особената си форма. Лозята са засадени със сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Сира, Каберне Фран, Пти Вердо и Верментино; това последно се култивира както с бели, така и с червени сортове. Близкото море осигурява мек климат с постоянен бриз, който смекчава летните горещини и облекчава суровото зимно време, поддържайки ясно небе и високо ниво на излагане на слънчева светлина. Алувиалните почви в района, които варират от пясъчно-глинести до глинести, богати на агломерат от Болгери (много фин чакъл), влияят върху характера и личността на отглежданите сортове и им придават отличителна териториална идентичност.

Всички от този производител
Тоскана

Тоскана

Тоскана е сред най-разнообразните и значими области за италианското вино, където се получава оптималната комбинация на местни и международни сортове, разположени на много различни тероари. През втората половина на ХХ век тя успя да измине пътя от невзрачно качество до създаване на ярки международни звезди като Sassicaia, Solaia и Ornellaia. Не случайно ги наричат Супертоскански (Supertuscan) заради невероятните им ароматни и вкусови характеристики, съчетани с потенциал за отлежаване. Погледната на картата, Тоскана прилича на лозов лист в сърцето на Апенинския полуостров. Тя е границата между силно индустриализирания Север и селскостопанския Юг на Италия. Дели се на девет отделни провинции: Арецо, Флоренция, Гросето, Ливорно, Лука, Маса-Карара, Пиза, Пистоя и Сиена, кръстени на главните градове. Колкото и да е различна Тоскана, като цяло климатът й е средиземноморски с много слънчеви дни в годината. Почвите са основно съставени от глина, пясък и варовик. Шейсет и осем процента от релефа на областта е описан като хълмист. Сортовете, които са най-разпространени, са санджовезе (абсолютен лидер и безкрайна гордост за местните), канайоло, малвазия, требиано, каберне совиньон, каберне фран, мерло, шираз, верментино и чилиеджоло. Санджовезе (Sangiovese) вече се е превърнал в синоним на топвино от Тоскана, и макар сортът да е широко разпространен в Централна Италия, тосканският климат (който понякога е с доста мразовити зими) и богатите на калций варовиково-глинести почви се оказват най-гостоприемни за него. Санджовезе може да бъде богато и сочно, но освен това притежава добър потенциал за пресъздаване на специфичния за района тероар. Традиционно в областта го купажират с канайоло и с малвазия, а понякога и с требиано, но от 80-те години на XX век производителите, отдадени на идеята за суперпремиумни вина с принадлежност, го предпочитат 100% чисто. Това е залегнало и в класификацията на областта, според която високите категории DOC и DOCG толерират санджовезе като задължителен участник с над 85% в сортовия купаж. Ето защо не е чудно, че санджовезе владее лозята на Карминяно (Carmignano), Руфина (Ruffina), хълмовете около Винчи (Vinci), Кианти (Chianti) и Кианти класико (Chianti Classico), на юг около Монтепулчано (Montepulciano) и Монталчино (Montalcino). Броят на насажденията за един хектар е 3500 - 4000 за старите лози и 6000 - 10 000 за новите.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю