Безплатна доставка над 119 лв.

Шато де От Кулон Кадийак 2018

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3829

Концентрация, зрялост и сила са отличителните черти на Château de Haut-Coulon, които обаче не намаляват елегантността му. Носът е атрактивен и интензивен, с много зрял плод и свежест. Тялото е плътно и пищно, танините показват прекрасна структура и велурена зрялост. С усещане за сочен плод и минералност, финалът е дълъг, с отличителен характер и елегантност. А специфичният характер и присъствието на сорта Пти вердо в купажа осигурява таниново богатство и ароматна сила.

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Слива Слива
 • Касис Касис
 • Ликорис Ликорис

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Въглехидрати Въглехидрати

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Château Haut-Coulon

Château Haut-Coulon

Придобито от семейство Кастел в началото на 80-те години на миналия век, лозето на Château Haut-Coulon обхваща 3,86 хектара и е най-малкото от семейните имения на Castel Freres. Разположено на много добре дрениран глинесто-варовиков склон, то съдържа безценно геоложко съкровище: почви от син монтморилонит (изключително редки глини с превъзходно качество, богати на минерали). На гъстотата на насажденията днес възлиза на 7 200 лози на хектар, което обуслява невероятните качества на гроздето.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю