Безплатна доставка над 119лв
 1. Начало
 2. Вино
 3. Франция | FINE WINES
 4. Ентуисион де Фльор Сент-Емилион Гран Крю

Ентуисион де Фльор Сент-Емилион Гран Крю 2020

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 6074

Класически Сент-Емилион със 78% Мерло в купажа и 22% нежен и изразителен Каберне фран. Въпреки предизвикателствата на 2019 това вино е фантастично - нежно и галещо сетивата, едно кадифено Бордо!

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Шоколад Шоколад
 • Мента Мента

Чаша за консумация

За червено вино

Температура

Студено Студено

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Паста Паста

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Château Fleur Cardinale

Château Fleur Cardinale

Домейнът с елегантното име и визия - Шато Фльор Кардинал, се е приютил в селцето Сен Етиен дьо Лис. Вината им са типично отражение на региона Сент Емилион, изразявайки истинската природа на бордолежкия начин на живот.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю