1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Шато Жоанан Беко, Кастийон Кот дю Бордо
 • 88

Шато Жоанан Беко, Кастийон Кот дю Бордо 2008

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 0046

Пивко и добре балансирано вино с много добър вкус. Оставя усещане за лекота и ефирност. Финалът е с меки танини и дълъг послевкус.

Алк. 14%

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Танини
 • Свежест
 • Алкохол

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Шоколад Шоколад
 • Черна череша Черна череша

Чаша за консумация

Голяма чаша за червено вино

Температура

Температура на изба Температура на изба

Подходящи храни

 • Червени меса Червени меса
 • Твърди сирена Твърди сирена
 • Екзотични подправки Екзотични подправки

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Повече за това вино

Шато Жоанан Беко

Шато Жоанан Беко

Винарната е закупена от семейство Becot през 2001 г. Разполага с 12 ха лозови масиви в Cotes de Bordeaux, като 80% от тях са засадени с Мерло, а останалите 20% се заемат от Каберне Фран. Почвите са от глина и варовик, в които се откриват древни фосили на морски животни. Собственичката Juliette Bécot се грижи за имението като за цветна градина, а вината се приготвят с усилието и вниманието на cru classé. От 2002 Chateau Joanin Becot разполага с нова изба под помещенията за ферментация, за да се използва гравитация за преместване на виното. Отлежава в 75% нов дъб за 16 - 18 месеца. Вината на Joanin Becot се отличават с чаровност, свежест, зрели плодови вкусове и мека текстура. Могат да се пият в по-ранна възраст и предлагат качество по-високо от цената си.

Всички от този производител
Бордо

Бордо

Бордо е може би най-известният винен регион във Франция. Простира се на 130 километра навътре от брега на Атлантическия океан. През 2018 г. са регистрирани 111 000 хектара лозя, цифра, която остава до голяма степен постоянна през предходното десетилетие. Основните сортове, които се отглеждат тук са Мерло, Каберне Совиньон, Малбек, Пети Вердо и Каберне Фран и от тях се правят различните вина, като всеки производител си има собствен бленд и пропорции на смесване на сортовете. Тук се произвеждат едни от най-известните, най-скъпите и дълготрайни вина в света - всеобщо познати са подрегионите Medoc, Graves, Сейнт Емилион, Померол и много други. Бордо се разделя от река Жиронда на ляв и десен бряг. Характерно за левия бряг (Medoc, Haut Medoc, Graves) е по-сериозното присъствие на Каберне Совиньон в бленда на виното, докато на десния бряг (St. Emillion, Pomerol) преобладава мерлото. Освен с червени вина, Бордо се слави и с производството на бели, основно бленд между Совиньон Блан и Семион, като тук класацията води подрегион Сотерн и водещото Chateau d’Yquem, прославено с комплексното и многопластово, ароматно и сладко ботритизирано десертно вино.

Всички вина от този регион
Мерло

Мерло

Родина на мерлото е Югозападна Франция, регионите на Сент-Емилион и Померол. В днешно време сортът е разпространен из целия свят, също като Каберне Совиньон, тъй като е непретенциозен сорт, който се прихваща лесно, узрява рано и може да достигне оптимални качества дори и при по-хладни климатични условия. Виното от мерло се характеризира като кадифено, меко и обло, леко за пиене, с нежна, интегрирана танинова структура.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю