Безплатна доставка над 119 лв.
Jolly in White

Jolly in White 2021

Изчерпана наличност
Арт.№ 3854

Звънтящо хрупкавa свежест, сочна круша и фини цветисти нотки - сякаш всички аромати на Северозапада са попаднали в чаша от това вино. Разтваря обятия за небцето и сърцето. В хамака или на колосана покривка, виното се чувства у дома си с плодове, с прясно уловена риба, с меки сирена или просто със себе си.

Лимитирана серия от 400 бутилки.

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Сладост
  • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

  • Круша Круша
  • Цветисти аромати Цветисти аромати
  • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

  • Зеленчуци Зеленчуци
  • Риба Риба
  • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Научи повече за продукта

Веселите винари

Веселите винари

The Jolly Vintners или Веселите винари са малка група ентусиасти, които казват, че приемат виното като нещо, предадено от поколенията, за да се забавляват. И те са твърдо решени да го правят. Лозето на Веселите винари е създадено от гола поляна. Поляната е не коя да е, а поляната в местността Речка до Враца – мястото, на което Ботев и неговата дружина са получили последен отдих, храна и вино, преди да се отправят към вечността. Виното на тази последна гощавка било от плодовете на лозе, разположено на същото място, a човекът – домакин и винар там в онези времена, е праотец на единия Весел винар. Ако не вярвате, отидете до паметен знак 42 от Ботевия път и се огледайте за лозето, а и за винарите. Отглеждат лозето си устойчиво и с уважение към природата – без напояване, сред треви, билки, овце и насекоми. Сортовете са френски: Гренаш, Сира, Сензо и Мурведър, които поначало се срещат по бреговете на река Рона във Франция, но вече и по брега на Речка, врачанско.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю