Безплатна доставка за поръчки над 89 лв.
Jolly The White Danube

Jolly The White Danube 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3855

Родено в сезона на светулките, както разказват неговите създатели - Веселите винари, Jolly The White Danube носи усещане за лекота и радост. Освежаващото грейпфрутово присъствие, деликатният аромат на бели цветя и ваканционните тропически нотки се обединяват и ви понасят на весела регата по Белия Дунав. Перфектен избор за лека вечеря със свежа храна и добри приятели.

Лимитирана серия 1213 бутилки.

Профил

  • Плод
  • Тяло
  • Сладост
  • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

  • Цитруси Цитруси
  • Круша Круша
  • Ябълка Ябълка

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

  • Зеленчуци Зеленчуци
  • Морски дарове Морски дарове
  • Бели меса Бели меса

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Веселите винари

Веселите винари

The Jolly Vintners или Веселите винари са малка група ентусиасти, които казват, че приемат виното като нещо, предадено от поколенията, за да се забавляват. И те са твърдо решени да го правят. Лозето на Веселите винари е създадено от гола поляна. Поляната е не коя да е, а поляната в местността Речка до Враца – мястото, на което Ботев и неговата дружина са получили последен отдих, храна и вино, преди да се отправят към вечността. Виното на тази последна гощавка било от плодовете на лозе, разположено на същото място, a човекът – домакин и винар там в онези времена, е праотец на единия Весел винар. Ако не вярвате, отидете до паметен знак 42 от Ботевия път и се огледайте за лозето, а и за винарите. Отглеждат лозето си устойчиво и с уважение към природата – без напояване, сред треви, билки, овце и насекоми. Сортовете са френски: Гренаш, Сира, Сензо и Мурведър, които поначало се срещат по бреговете на река Рона във Франция, но вече и по брега на Речка, врачанско.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Совиньон Блан

Совиньон Блан

Совиньон блан e един от най-известните сортове бяло грозде, успешно излязъл извън границите на родината си Франция и намерил втора родина в Нова Зеландия. Невероятно бързото утвърждаване на Совиньон блан в региона на Марлборо, Нова Зеландия е едно от чудесата в света на виното. Причината за това се корени в интензивния и лесно възприемчив аромат на класическия Совиньон от Марлборо - плодов, наситен и омайващ. Всъщност това е тайната на успеха на Совиньона изначално - той е директен, ароматен сорт, рядко предлага на консуматора скрити нюанси в ароматите и вкусовете, което обуславя лесното му възприемане дори от начинаещ винолюбител. Типичният класически Совиньон блан представя сериозен обхват от аромати - от трева, сено, аспержи до грейпфрут, бяла праскова, бъз и дори езотeричните pipi de chat (напишкано от котка), чемшир и бръшлян.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю