Безплатна доставка над 119 лв.
 1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Червени вина
 5. Купаж
 6. Калиакра Каберне совиньон & Сира
Калиакра Каберне совиньон & Сира

Калиакра Каберне совиньон & Сира 2017

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3903

Два класически френски сорта, съчетани в идеална пропорция, допълващи се взаимно. Каберне совиньон с леко пиперливата си нотка и плътността и сладостта на Сира създават усещане за кадифена мекота и заоблен вкус. Въпреки твърдението, че червеното вино се консумира на стайна температура този купаж е идеален за прохладните летни вечери, охладен до 14-16 градуса. Елегантно, подчертано и плодово, с аромати на череша и черни горски плодове. по-ниските танини на това изискано червено вино позволяват да се консумира както с бели меса, така и с паста, ризото и ястия с по-леки сосове. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Танини
 • Сладост
 • Свежест

Сорт

Купаж

Доминиращи аромати

 • Подправки Подправки
 • Черна череша Черна череша
 • Ситни червени плодове Ситни червени плодове

Чаша за консумация

За червено вино

Подходящи храни

 • Сурово сушени меса Сурово сушени меса
 • Бели меса Бели меса
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово, но ще развие потенциала си

Научи повече за продукта

Изба Калиакра

Изба Калиакра

Свежо бяло, нежно розе или темпераментно червено – всяко вино носи свой характер и история, които определят неговите качества. Изба Калиакра се грижи с внимание и любов за всеки етап от живота на вината си – от засаждането на лозята им край Каварна, до дизайна на етикета. Наследници на традициите от Черноморксия край, съчетани с модерни технологии, те предлагат избор от вина с високо качество.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Каберне Совиньон

Каберне Совиньон

Това вероятно е най-известният червен сорт грозде на планетата - естествена кръстоска между Каберне Фран и Совиньон Блан. От родните си земи в Бордо, тази лоза много успешно пробива в почти всяка страна-винопроизводител. Виното от Каберне Совиньон винаги демонстрира своя типичен характер - тъмен цвят, отлична танинова структура и аромат на черни плодве и подправки.

Всички вина от този сорт

Подобни продукти

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю