1. Начало
 2. Вино
 3. Вид вино
 4. Розе
 5. Калиакра Розе Пино ноар

Калиакра Розе Пино ноар 2021

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
Арт.№ 3902

Елегантно вино розе с игрив оранжево-розов цвят. Носът е с нотки на сушени горски плодове, амилови нюанси, билки и ябълка с карамел. Плътно тяло с пикантен завършек. Розето на Изба Калиакра е елегантно, леко пикантно и се комбинира отлично с рибни ястия и морски деликатеси, по-светли немазни меса, салати, както и плодове и сирена. 

Профил

 • Плод
 • Тяло
 • Сухота
 • Сладост
 • Свежест

Доминиращи аромати

 • Череша Череша
 • Вишна Вишна
 • Тревисти аромати Тревисти аромати

Чаша за консумация

За бяло вино

Температура

Ледено студено Ледено студено

Подходящи храни

 • Зеленчуци Зеленчуци
 • Риба Риба
 • Меки сирена Меки сирена

Зрялост

Готово за консумация

Повече за това вино

Изба Калиакра

Изба Калиакра

Свежо бяло, нежно розе или темпераментно червено – всяко вино носи свой характер и история, които определят неговите качества. Изба Калиакра се грижи с внимание и любов за всеки етап от живота на вината си – от засаждането на лозята им край Каварна, до дизайна на етикета. Наследници на традициите от Черноморксия край, съчетани с модерни технологии, те предлагат избор от вина с високо качество.

Всички от този производител
Дунавска равнина

Дунавска равнина

Този район се простира от бреговете на река Дунав до склоновете на Стара Планина обхващайки плодородната дунавска равнина. Характеризира се с умерено-континентален климат с горещо лято и голямо количество слънчеви дни. Разпространени са сортовете “Мускат отонел”, “Гъмза”, “Каберне совиньон”, “Мерло”, “Шардоне”, “Алиготе”, “Памид” и други. Тук се произвеждат сухи бели вина, пенливи вина по класическа технология и качествени червени вина, които се характеризират с богат плодов аромат и свеж вкус. Типичен местен сорт е Гъмза, познат също така в Сърбия и Унгария под името Kadarka. Това е червен сорт, отглеждан най-вече в района на Видин и Плевен, който узрява в края на септември и дава свежи, плодови и приятно тръпчиви вина с характерен аромат на малини и горски плодове.

Всички вина от този регион
Пино Ноар

Пино Ноар

Пино Ноар е доминиращият сорт в Бургундия - предизвикателство за всеки лозар и винопроизводител. Разпространен е още в Германия (под името шпетбургундер), Северна Италия (пино неро), Чили, Южна Африка, Австралия, Нова Зеландия, САЩ. Виното от пино ноар притежава специфичен аромат на червени плодове във всичките им възможни нюанси според начина на винификация - от свежи червени вишни в по-леките варианти до тъмни презрели черни череши в по-наситените и тежки вина, които освен това добиват и отчетливи землисти нотки.

Всички вина от този сорт

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю