Безплатна доставка над 119лв
  1. Начало
  2. Гурме
  3. Млечни деликатеси
  4. Козарев Кашкавал от Козе мляко

Козарев Кашкавал от Козе мляко

В наличност - доставка до 24 часа в работни дни за гр. София, а за страната - според графика на куриера.
За този продукт не е активна отстъпка за лоялна програма.
Арт.№ 3599

Кашкавалът е един от емблематичните продукти в българската кухня. Кашкавал на Козарев от козе мляко се произвежда само от пълномаслено козе мляко, собствено производство с контролирано качество, закваска и нищо друго.
Този типичен български продукт по нищо не отстъпва на най-известните „жълти сирена“ в света. Кашкавалът зрее минимум 60 дни в специални помещения. Така неговите вкус и аромат стават много по-наситени и завършени, в този зрял козе кашкавал могат да се намерят аромати и вкусове на печени ядки, кафяво масло и есенна гора.
Един от най-важните процеси при производството на кашкавал е неговото зреене. За него е необходимо специализирано помещение за обдухване. След това питите кашкавал се откарват в друго помещение със специална температура, влага и светлина. Този процес отнема минимум 60 дни. Зреенето премахва излишната влага в кашкавала и засилва вкусовете и ароматите му. Бъдете сигурни, че в този период ние не правим никакъв компромис, дори с един ден.

Консумация: Препоръчва се кашкавалът да се консумира поне 10 минути след изваждане от хладилника. Така той ще има време напълно да разгърне своя потенциал.


Съдържание: Пълномаслено козе мляко, закваска

Енергийна стойност за 100 гр - Енергийна стойност: 1511 кДж. / 364 кКал.

Този продукт е от секция охладени! Тези артикули се влияят от резки температурни промени! При поръчки с куриерска фирма, Сийуайнс не носи отговорност за търговския вид на продукта. Можем да го гарантираме при доставка с наш куриер само в рамките на гр. София!

Научи повече за продукта

Ферма Козарев

Ферма Козарев

В козеферма Козарев отглеждат селектирана млечна порода кози, внос от Франция. За животните е характерно, че млякото, което дават е с изключително високо качество, богато на протеини, мазнини и различни видове минерали. Есента на 2018 година фермата внася от Франция 350 кози, от които 300 женски и 50 мъжки. Това е стратегическо решение, което им позволява да гарантират генетичното потекло на животните и така да осигурят високо качество. След много години на преданост и упорит труд, в момента отглеждат над 1000 животни. Горди са, че всяко животно във фермата получава необходимата грижа и внимание. Отдават значение и на техническия прогрес и използват най-модерните нововъведения и оборудване за млечното козевъдство. Горди са, че притежават правото да продават козите си като разподни животни Alpine, под селекционен контрол, придружени с всички необходими документи. Това означава, че те са отгледани със същите стандарти и грижи, които са осигурени във Франция. Всичко това е резултат от страст и ангажираност към козевъдството. Ферма Козарев са си поставили смели цели и продължават да инвестират в иновации, за да останат водещи в отрасъла и да предоставят безупречна суровина – прясно козе мляко, което е в основата на качествените млечни продукти.

Всички от този производител

Мнения на клиенти

Все още няма ревюта на този продукт

Напишете първото ревю